FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 31 mei 2002

Helicopter crasht tijdens reddingsactie

Ospelgezicht had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de staat Oregon in Amerika is een reddingshelicopter gecrasht. Eén van de rotoren raakte de bergwand hierdoor crashte de helicopter. Eén inzittende raakte zwaargewond tijdens de crash. De reddingsoperatie is voort gezet door andere reddingsteams. Wat een spectaculaire redding had moet worden, liep uit op een ramp.

De ramp was live te volgen op een lokaal televisiestation.
Hier kan je een videofragment bekijken. (RTL 4) In Realplayer formaat.

En de eerste punten zijn bekend!

Eindelijk zijn ze bekend. De eerste punten. En laten we maar meteen met de deur in huis vallen: zijn jullie nou echte managers? Echte Jomanda's? Van de 650+ spelers die er om 12 uur vanmiddag meespeelden hadden er maar 6 (!) voorspeld dat Senegal de wedstrijd van Frankrijk zou winnen.

Maar 47 van alle spelers hebben een positief resultaat behaald in de WKmanager, de rest gaat van 0 tot -6. Teaser_Plague wist de meeste punten binnen te halen, een mooie 8 punten.

Van de subleagues wist 'OléééOléé' gemiddeld de meeste punten te scoren in de WK-manager, namelijk 4.33. Voor de WK-pool kunnen we de balans nog niet opmaken..

We hopen dat de volgende wedstrijden betere resultaten gaan opleveren (ook voor ons als medewerkers, want we staan dik achter )

Negatief reisadvies voor India/Pakistan

Voor Nederlanders geldt sinds vandaag een negatief reisadvies voor India en Pakistan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt, dat gelet op de huidige veiligheidssituatie, het Nederlanders af te raden is naar Pakistan en India te reizen, indien de reis als niet-noodzakelijk gekwalificeerd kan worden.

Nederlanders wiens tijdelijke verblijf in Pakistan en India niet strikt noodzakelijk is, wordt sterk in overweging gegeven Pakistan en India te verlaten.

Aan hen die om noodzakelijke redenen toch naar Pakistan en India moeten reizen, wordt aangeraden de nodige voorzichtigheid te betrachten met name in de (grote) steden en de grensgebieden met India en Pakistan. Ook wordt hen geadviseerd zich onopvallend te gedragen en de omgeving goed in de gaten te houden.

Tenslotte wordt dringend aangeraden uit de buurt te blijven van plaatsen waar samenscholingen en demonstraties kunnen plaatsvinden (omgeving moskeeën vooral op vrijdag, universiteiten, markten, scholen).

Bush: "Zijn er zwarten in Brazilië?"

Duiveltja had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bush de president van de Verenigde Staten heeft weer eens een blunder begaan. 'Zijn er ook zwarten in Brazilië,' vroeg hij verbaasd aan de Braziliaanse president Fernando Henrique Cardoso.

Dit brengt het Duitse magazine 'Der Spiegel'. 'Mijnheer de president, Brazilië heeft waarschijnlijk meer zwarten dan de Verenigde Staten,' zei National security advisor Condoleeza Rice die Bush snel te hulp schoot.

BSA speurt naar illegale software

Knijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Business Software Alliance wil on-line illegale softwaregebruikers opsporen. Een zoekprogramma moet langs websites, chatrooms en uitwisselingsprogramma's gaan sporen om de daders te pakken.

Afgelopen week heeft de BSA waar ook Apple, Adobe en Microsoft zijn aangesloten, het programma gedemonstreerd. De flinke boete staat de gebruikers van illegale software te wachten als ze gepakt worden. De softwarebranche loopt zo'n 12.5 miljard euro mis aan inkomsten door het gebruik van illegale software. Onderzoek wees uit dat 80 procent van de software downloads niet betaald worden.

KPNQwest failliet

WieMie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KPNQwest heeft haar faillissement aangevraagd in Nederland. Een aantal divisies in het buitenlanden hebben surseance aangevraagd, Midden -Europa, KPNQwest Portugal en Italië uitgezonderd.

Noodzakelijk werd de aanvraag toen het bedrijf er niet in slaagde kopers te vinden voor enkele niet-strategische bedrijfsonderdelen. Door de opbrengst van de verkoop zou er eventueel meer tijd geweest kunnen zijn om een permanente oplossing te zoeken.

Franse geldwagen overvallen met raketwerper

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gewapend met een raketwerper hebben drie overvallers in het Franse Saint-Aquilin-de-Pacy een gepantserde geldwagen van Brinks van de weg gedrukt en $1,9 miljoen dollar buitgemaakt. De overvallers volgden de truck met twee auto's. Het is niet duidelijk of ze de raketwerper daadwerkelijk wilden gebruiken, of dat deze alleen diende om angst aan te jagen. De twee werknemers van Brinks, die in de truck zaten, zijn in een shock naar het ziekenhuis gebracht.

De laatste tijd worden er wel meer van dit soort overvallen op geldwagens gepleegd. Zo werden vorige week nog twee geldwagens overvallen door een 'team' van tien overvallers. Hierbij ontstond een schietpartij tussen de overvallers en de politie waarbij drie politieagenten gewond raakten.

VS en GB: ''Verlaat India''

Britse en de Amerikaanse onderdanen hebben van hun regering het dringende advies gekregen om India te gaan verlaten. Groot-Brittannië en de VS halen ook een deel van de diplomaten en hun gezinnen uit India weg. Londen haalt ook diplomaten weg uit Pakistan.

De spanningen tussen India en buurland Pakistan zijn zo sterk opgelopen dat een oorlog niet kan worden uitgesloten, zo stelt Washington. In India wonen ongeveer 60.000 Amerikaanse staatsburgers en 20.000 Britten.

India en Pakistan, beide kernmachten, staan op voet van oorlog over Kashmir na een aantal aanslagen door moslimseparatisten. India beweert dat Pakistan hun steun geeft.

Gisteren nog dreigde Pakistan om als eerste kernwapens in te zetten, mocht India aanvallen.

''Geslachtsdelen'' populair bij Groningse studenten

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groningse psychologiestudenten blijken graag geslachtdelen in de mond te nemen. En dan hebben we het hier niet over intieme bezigheden, maar over uitschelden.

Het psychologieblad Diemensies beschrijft een onderzoek van Jan Pieter van Oudenhoven, psychologiedocent aan de RuG. Hij deed een onderzoek onder 300 studenten psychologie naar hun scheldgedrag.

De Groningse studenten blijken het liefst genitaliën naar elkaars hoofd te slingeren, zoals ''klootzak''. Maar ook godslasteringen, zoals godverdomme en jezus, zijn populair. Mannen schelden grover dan vrouwen. De dames hebben een voorkeur voor verwensingen als idioot en sukkel.

Nieuwe coalitie: Gekozen burgemeester

In Nederland mag de burger waarschijnlijk in de toekomst zelf de burgemeester kiezen. De onderhandelaars in de kabinetsformatie, Balkenende (CDA), Herben (LPF) en Zalm (VVD), hebben daar vanmiddag afspraken over gemaakt.

De gekozen burgemeester is een wens van de LPF. CDA en VVD waren er tot nu toe altijd tegen. De LPF wil ook een gekozen minister-president, maar daarin krijgt deze partij niet haar zin van CDA en VVD.

De details over de gekozen burgemeester worden later uitgewerkt. Het is nog niet duidelijk of alleen de grote steden of alle gemeenten een gekozen burgemeester krijgen en welke bevoegdheden de burgemeester dan krijgt.

In ieder geval willen CDA, LPF en VVD af van de huidige praktijk, waarbij de gemeenteraad uiteindelijk twee kandidaten voordraagt bij de minister. Deze verandering is in het vorige kabinet ingevoerd. CDA-leider Balkenende zei hierover: "We hebben de denkbeelden van paars ten grave gedragen."

Jongen na botsing met boom overleden

ieniemini had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 16-jarige jongen uit Zwaag die gisteren zwaar gewond raakte, toen zijn vriend met een gestolen auto in het Noord-Hollandse Bergen aan Zee tegen een boom knalde, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De jongen stapte donderdagochtend vroeg bij een 16-jarige Heerugowaarder in een gestolen auto. Toen die in de verte een politieauto zag naderen, besloot hij extra gas te geven. Op de Zeeweg verloor hij de macht over het stuur. Het motorblok werd door de klap los van de auto geslagen. De bestuurder raakte zelf slechts lichtgewond.

Volgens de politie verkeerde de bestuurder onder invloed van alcohol en drugs.

[WK] Overtredingen worden beboet

stillmatic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetballers die op het WK hun boekje te buiten gaan, zullen een boete krijgen opgelegd. Voor het maken van een schwalbe kan bijvoorbeeld 1.367 euro uit de portemonnee worden getrokken. Een zelfde boete wordt opgelegd voor shirtje trekken of een rode kaart. Wanneer iemand een tweede gele kaart krijgt, kan hij een boete van 683 euro tegemoet zien.

Gezien de financiële problemen van de FIFA wordt niet uitgesloten dat dit lijstje in de nabije toekomst nog aanzienlijk uitgebreid zal worden.

Kijk ook eens op de WK Manager!

Frank Rijkaard toch weg bij Sparta

stillmatic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frank Rijkaard gaat toch weg bij Sparta. Hij stopt al na 1 jaar ondanks dat hij had toegezegd zijn contract uit te dienen, wat voor financiele of sportieve problemen er ook zouden zijn.

De bedreigingen aan zijn adres en het geringe toekomstperspectief deden hem anders besluiten. Rijkaard kreeg onlangs een brief waarin hij en zijn gezin werden bedreigd. De Goudse Verzekeringen, dat de afgelopen jaren hoofdsponsor was van Sparta, besloot ook te stoppen.

Rijkaard had een doorlopend contract tot 2003. Later vandaag komt hij met een verklaring.

[WK] Uitslag Frankrijk - Senegal

TM001 en Michel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Frankrijk is het WK-voetbal in Japan / Zuid-Korea slecht begonnen. Na een goede voorzet van El Hadji Diouf maakte Papa Bouba Diop in de dertigste minuut van de wedstrijd het tegendoelpunt. Dit was overgens het enige doelpunt in de wedstrijd en Senegal won met 0 - 1.

De zwakte van Franse zijde wordt naast het ontbreken van van Zidane, verklaard door de korte periode tussen het einde van de Europese competities en deze wedstrijd.

Kijk ook eens op de WK Manager van Fok!.

Schipper ligt dwars bij roeiwedstrijd

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De roeiwedstrijd ter ere van het TU-lustrum op de Schie is vrijdag afgeblazen. Een boze binnenvaartschipper had zijn schip dwars op het water gelegd.

De lustrumcommissie had in januari al een vergunning gekregen waardoor de Schie tussen de Kruithuisweg en de Koepoortbrug tussen één en twee uur gestremd zou zijn voor de beroepsvaart. Hiervan waren de binnenvaartschippers op de hoogte.

De laatste schepen richting Rotterdam passeerden de Koepoortbrug en de fietserbrug een paar minuten voor één. Maar na enen ging de draaibrug voor fietsers achter De Porceleyne Fles niet meer open. Voor de schipper was dit te veel. ‘Wat die man over de marifoon uitsloeg is te erg voor woorden.’, aldus Thea Kool van de lustrumcommissie.

De rivierpolitie wilde niet dat de brug toch geopend zou worden: ‘Als ze met intimidatie voor elkaar krijgen dat de brug opengaat, is het hek van de dam’.

De wedstrijd werd uiteindelijk afgelast, omdat onderhandelingen met de schipper niet mochten baten. De schipper ging er vervolgens met een gigantische hekgolf vandoor. De organisatie waarschuwde de verschillende roeiers via de mobiele telefoon om zo snel mogelijk een haven op te zoeken.

Tegen de schipper heeft men proces-verbaal opgemaakt. Binnenkort zal de justitie de strafmaat bepalen.

Uitslag Senegal - Frankrijk

Senegal heeft zojuist met 1-0 van Frankrijk gewonnen. In de 30e minuut maakte Papa Bouba Diop de enige treffer van de wedstrijd. De ex-wereldkampioen speelde zonder sterspeler Zidane. Frankrijk had een aantal kansrijke schoten, maar de Senegaleese verdediging stond goed te voetballen en Frankrijk, met al haar sterren, kwam er niet uit.

De zwakte van Franse zijde wordt naast het ontbreken van Zidane, verklaard door de korte periode tussen het einde van de Europese competities en deze wedstrijd.

Guus Hiddink nieuwe president Zuid-Korea?

XL en Modem_Verbrander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zal nog een lastige keuze worden voor Guus Hiddink. Moet hij na het WK terugkeren naar Nederland, om daar wellicht trainer van PSV te worden? Of zal hij in Zuid-Korea blijven, waar men hem op handen draagt?

Een groot radiostation in Zuid-Korea (SBS) is een serieuze lobby begonnen om Hiddink naar voren te schuiven als nieuwe presidentskandidaat. Het radiostation wil hiervoor zelfs de regels van de presidentsverkiezingen veranderen. ‘Zodat ingeburgerde Koreanen zich kandidaat kunnen stellen voor het ambt van president. En Hiddink moet Koreaans staatsburger worden’, zo hoort men regelmatig op de radio in Zuid-Korea.

Hiddink is zo populair omdat hij in de voorbereiding van het WK goede resultaten heeft behaald met het nationale elftal. Zo werd er tegen Engeland met 1-1 gelijkgespeeld, werd er met 4-1 van Schotland gewonnen, en verloor het ongelukkig met 3-2 van regerend Europees en Wereldkampioen Frankrijk.

Kijk ook eens op de WK Manager!

Problemen voor Minardi

Minardi heeft veel grotere problemen dan voorheen gedacht werd. De teambaas van Minardi, Paul Stoddart, zei tegen journalisten het volgende: "Alleen een grote financiële injectie kan het tij nog keren. Ik doe alles wat in mijn macht ligt om niet halverwege het seizoen uit te vallen".

Mocht het toch zover komen dat Minardi zou uitvallen, dan staat het gelijk met het dieptepunt van de Formule 1 uit 1971: Toen reden er slechts 10 teams rond.

Minardi is overigens niet het eerste team dat dit seizoen in problemen verkeert. Eerder lukte het Prost niet om aan de start te verschijnen, en momenteel doemen er ook onweersbuien op voor de teams van Jordan en Arrows.

Kabinet mag oude besluiten terugdraaien

De kritiek van milieu-organisaties die boos zijn op de onderhandelaars van CDA, LPF en VVD is onterecht. De organisaties stellen dat het idee om de kerncentrale in Borssele langer open te houden dan eerder is besloten, en de kilometerheffing niet door te laten gaan, niet zou mogen omdat een eerder kabinet al anders heeft besloten.

Volgens publiekrecht-geleerde Visscher van de Universiteit Leiden is elk nieuw kabinet echter gerechtigd om oude besluiten terug te draaien. Wel kan dat in sommige gevallen leiden tot schadeclaims van gedupeerden.

Nederlander bereikt top Mount Everest

Hans van der Meulen heeft als eerste Nederlander alleen de top van de Mount Everest bereikt, zonder gebruik te maken van extra zuurstof en dragers. De Leersummer bedwong de 8850 meter hoge berg gisteren via de moeilijke noordkant.

Van der Meulen bereikte de top eergisteravond rond tien uur. Hij moest toen terugkeren naar 7400 meter om melding te maken van zijn succes.

Van der Meulen begon zijn tocht samen met Wilco van Rooijen. Die moest echter tijdens de laatste etappe afhaken vanwege uitdrogingsverschijnselen. Hij moest zo snel mogelijk terug keren naar een kamp met een brander zodat hij sneeuw kon smelten. Zijn voorraad water van driekwart liter bleek namelijk niet genoeg.

De klimmers hebben veel te verduren gehad. Zo was er sprake van zeer slecht weer en veel sneeuwval. Bovendien verloren de klimmers een parapente, een bestuurbare parachute, waarmee ze hadden willen afdalen. Toch blijft deze prestatie ongekend, want alhoewel er wel meer Nederlanders op de Mount Everest hebben gestaan, is er nog nooit een Nederlander aan de zware noordkant naar boven geklommen.

Film Review: Blade 2

Het lijkt alsof Hollywood haar inspiratie even kwijt is geraakt. Vele sequels doen nog hun opwachting in de aankomende maanden. Misschien niet zo erg origineel allemaal, maar daarom niet altijd minder leuk.

Zo kon het vervolg van Blade natuurlijk ook niet uitblijven. Blade 2 staat weer garant voor een dosis vlijmscherpe, supersnelle en spannende momenten.

Was het in het eerste deel van Blade nog alleen te doen om de vampieren, in deel twee zie je Blade in samenwerking met de vampieren tegen een nog angstaanjagender ras, en ja, angstaanjagend dat zijn ze zeker.

Briefje van 300 euro gewisseld

Robobok had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De euro moet kennelijk nog even wennen. In Erbach in Duitsland rekende een klant bij een pompstation af met een 300 euro biljet. Netjes kreeg hij vervolgens 250 euro terug.

Bij nader inzien bleek het bankbiljet toch een beetje vreemd. De afbeelding op het briefje bestond uit twee naakte vrouwen, die tegen een Grieks uitziende zuil leunden.

Wednesday Night Skate Rotterdam afgelast

B had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wednesday Night Skate Rotterdam 2002 is afgelast. Reden voor dit besluit is dat de benodigde sponsorgelden ter dekking van de organisatiekosten niet zijn verkregen. Ondanks de toegezegde financiële steun van de afdeling Sport en Recreatie en verdere medewerking van de Gemeente Rotterdam is het financiële tekort te groot om als organisatie garant te kunnen staan.

De Wednesday Night Skate Rotterdam is een gratis skatetocht waar gedurende 4 avonden in de zomer ruim 55.000 skaters aan meedoen. De tocht trekt door de binnenstad van Rotterdam en wordt begeleid door tientallen vrijwilligers en politie.

Zalm: ''Paars II was niets''

De huidige VVD-fractievoorzitter Gerrit Zalm heeft in een geheime notitie, die na de dramatische verkiezingsnederlaag binnen de partijtop is verspreid, Paars 2 een kabinet van niets genoemd. In dit rapport 'Politieke onvrede' laat Zalm geen spaan heel van het tweede Paarse kabinet

Volgens Zalm was het tweede Paarse kabinet vlak na het aantreden in 1998 al bij voorbaat gedoemd tot mislukken. Het was een kabinet van 'één pot nat' en van 'pappen en nathouden', het kabinet was 'vlees noch vis' en het zat 'vastgeplakt aan het pluche'.

Volgens Zalm had de VVD eigenlijk veel eerder uit het kabinet moeten stappen. Ministers en staatssecretarissen van Paars II zaten vast aan het pluche, volgens Zalm.

Vernieuwing

Zalm pleit voor een radicale vernieuwing van het Nederlandse politieke bestel. De stijl en het woordgebruik van de huidige politici zijn "moeilijk, ambtelijk, ontwijkend, saai, politiek correct, risicomijdend en technocratisch. Vooral Fortuyn heeft aangetoond dat dit moet veranderen'', vindt Zalm.

Een nieuw kabinet moet gekleurd zijn meent Zalm. Geen "halfslachtige compromissen" meer, die ook nog eens "onuitvoerbaar" blijken. Hij noemt hier de reorganisatie van de sociale zekerheid. Over de zorg, de wao en het vreemdelingenbeleid ging het bij Paars 2 alleen om 'pappen en nathouden'. In een nieuw kabinet met de VVD dient het "vreemdelingen- en veiligheidsbeleid te worden verscherpt en zal de regelgeving en uitvoering topprioriteit moeten hebben.

Katja Schuurman weer dronken achter stuur

Broem en JanJaap hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

http://images.fok.nl/upload/katjasch.jpgAfgelopen zaterdag is Katja Schuurman opnieuw door de politie betrapt op het rijden onder invloed. Een blaastest leverde een promillage van 0,9 promille op. Dit komt neer op zes tot negen glazen alcohol.

Ze werd in Hilversum aangehouden tijdens een routinecontrole toen zij van een bijeenkomst bij BNN vandaan kwam. Die bijeenkomst werd gehouden vanwege het overlijden van Bart de Graaff.

Katja heeft direct een rijverbod opgelegd gekregen. Dit is al de derde keer in vijf jaar dat ze dit delict pleegt. "In het algemeen leidt dit ertoe dat de straf voor elk herhalingsdelict met een categorie wordt verzwaard" , aldus de persofficier van justitie.

Dit zou kunnen betekenen dat ze behalve een hogere boete ook voor een aanzienlijk langere periode haar rijbewijs moet inleveren, of zelfs geheel kwijt raakt.

Dader verkrachtingsdrama Alanya vrij

ZuPeRMaN, Rembrandt, gebruikersnaam en proxinity hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hakan K., die betrokken was bij de moord op de Nederlandse Marijke van Dijk en de verkrachting van twee van haar vriendinnen in de Turkse badplaats Alanya, is uit de gevangenis. Een Turkse cameraploeg liep hem bij toeval tegen het lijf, meldde het SBS6 Nieuws donderdagavond.

Hakan K. zou op basis van de nieuwe amnestiewet in Turkije op 23 mei na zeven jaar celstraf zijn vrijgelaten. Dat is opmerkelijk, want de amnestiewet geldt alleen voor gevangenisstraffen tot tien jaar, terwijl Hakan K. een veel langere straf had gekregen.

K. zei in een interview met de cameraploeg dat hij zich niets meer van het incident kan herinneren, omdat hij te veel champagne zou hebben gedronken. Ook betuigt hij zijn spijt en roept hij de twee slachtoffers die nog in leven zijn op naar Turkije te komen voor een verzoeningspoging.

De andere daders moesten 36 jaar de cel in. Zij zitten nog steeds vast.Het viertal ontvoerde en verkrachtte de 35-jarige Marijke en haar vriendinnen, Suzanne Kranenburg (27) en Hanneke Sweep (30) in mei 1995. Hoog in het Taurusgebergte staken ze Marijke dood en gooiden haar in een ravijn. Verderop lieten ze Suzanne en Hanneke voor dood achter in een greppel. Zij overleefden het drama doordat een herder hen vond.

Productie 'super-cd' door Philips en Crest

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Elektronicaconcern Philips en het Amerikaanse Crest National in Hollywood, dat gespecialiseerd is in film, video- en geluidsproducten, slaan de handen ineen om een productielijn te ontwikkelen voor de zogenoemde super audio cd (sacd). Philips verwacht dat de productie in het najaar in Hollywood in gebruik komt. De sacd's zouden zowel in stereo als via meerdere kanalen een superieure geluidskwaliteit hebben, en zouden daarmee de traditionele cd's ver achter zich laten.

De productie zal een capaciteit hebben van 3 miljoen sacd's per jaar. Het is echter de bedoeling meerdere lijnen gaan opzetten, teneinde de massamarkt te kunnen bedienen. De nieuwe geluidsdrager is ontwikkeld door Philips en het Japanse Sony. Momenteel zijn er wereldwijd 650 titels op sacd te verkrijgen. Aan het einde van dit jaar zullen dat er 1000 zijn, zo voorspelt Philips.

Rus Mostovoï speelklaar

Kristofke wist ons vandaag het volgende te melden:

Alexander Mostovoï is op tijd fit voor de eerste wedstrijd van Rusland tegen Tunesië 5 juni aanstaande. Bondscoach Oleg Romantsev bracht dit in Yokohama naar buiten.

19 mei blesseerde de 33-jarige middenvelder van Celta de Vigo zijn heup in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Joegoslavië, maar hij is nu helemaal klaar voor de eerste wedstrijd.

EU-ministers willen grenspolitie

nEDerland had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er moet in Europa grenspolitie komen zo menen de Europese ministers van Binnenlandse Zaken, die vinden dat vooral op luchthavens beter gecontroleerd moet worden, omdat dara de meeste asielzoekers binnekomen. Immigratie is op het ogenblik het grootste probleem van Europa, hetgeen in Groot Brittanie en Denemarken al leidde tot een verscherping van de asielwetgeving. In Italie zijn de onder toeristen zeer populaire Venetiaanse gondeliers in staking omdat ze last hebben van illegale immigranten.

De Europese ministers willen bij bepaalde grote luchthavens op proef beginnen met grensbewaking. De Duitse minister van Binnelandse Zaken Schily stelt: ,,Er bestaat grote overeenstemming over de gedachte dat samenwerking op het gebied van grensbewaking geïntensiveerd moet worden. Het gaat er niet om Europa in een fort te veranderen, maar we willen wel kunnen controleren wie er binnenkomt.'' De kwestie zal besproken worden op de Europese top die eind juni in Spanje gehouden wordt.

Roeiers op stenen ''getrakteerd''

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie roeiers van een Eindhovense roeivereniging zullen het wekelijkse avondje roeien, van afgelopen woensdag, zich nog lang heugen. Het trio raakte gewond toen baldadige jongeren hen met stenen bekogelden.

Dinsdagavond smeten de daders ook al grote stenen vanaf een spoorbrug bij het Eindhovens kanaal naar andere roeiers. Een boot, ter waarde van 18.000 euro, raakte toen zwaar beschadigd.

Eén van de slachtoffers van woensdagavond moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. Een andere roeier liep een lichte hersenschudding op.

[F1] Minardi haalt einde seizoen wellicht niet

The FoXman en Kleine Man nr1® hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minardi heeft veel grotere problemen dan voorheen gedacht werd. De teambaas van Minardi, Paul Stoddart, zei tegen journalisten het volgende: "Alleen een grote financiële injectie kan het tij nog keren. Ik doe alles wat in mijn macht ligt om niet halverwege het seizoen uit te vallen".

Mocht het toch zover komen dat Minardi zou uitvallen, dan staat het gelijk met het dieptepunt van de Formule 1 uit 1971: Toen reden er slechts 10 teams rond.

Minardi is overigens niet het eerste team dat dit seizoen in problemen verkeert. Eerder lukte het Prost niet om aan de start te verschijnen, en momenteel doemen er ook onweersbuien op voor de teams van Jordan en Arrows.

Schokkende teksten op sigarettenpakjes afgedekt

ComPeter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De niets verhullende teksten die vanaf nu sigarettenpakjes sieren, worden door veel rokers ''bedekt'' door een hoesje of een sticker om het pakje te doen.

Confronterende teksten als 'Roken is dodelijk', 'Roken kan het sperma beschadigen en vermindert de vruchtbaarheid', 'Rokers sterven jonger', 'Van Roken krijg je longkanker' en 'Roken kan de bloedsomloop verminderen en veroorzaakt impotentie', die sinds vorige week pakjes sigaretten ''opleuken'', worden massaal door de rokers afgedekt met ''sigarettenpakjeshoesjes''.

De confronterende teksten moeten groot op de pakjes worden afgebeeld in het kader van de Europese wetgeving, die het roken wil terugdringen. Volgens de brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel NSO valt het aantal klachten over de teksten mee, maar lijken de ''afdekhoesjes'' een nieuwe modetrend te zijn.

Volgende week komen de hoesjes in meerdere soorten kleuren in de handel, en komen er ook speciale afplak-stickers op de markt, die de lugubere teksten moeten afdekken.

Een hoesje of sticker doet de tekst verdwijnen

Vrouw sterft wegens allergie voor sperma

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat sex niet altijd gezond is weten ze nu ook in Roemenië. Onlangs is daar de 25 jarige Cristina Dumitru overleden vanwege een allergische reactie die ze kreeg van de sperma van haar echtgenoot.

Cristina ontdekte een maand eerder dat ze leed aan deze allergie, na verscheidene medische tests. Doktoren vertelden haar dat ze alles moest doen om contact met sperma te voorkomen. "Het begon allemaal een jaar geleden, nadat we getrouwd waren. Wanneer we sex hadden zonder condoom, kreeg Christina ademnood en voelde ze zich erg ziek. Deze keer was het nog erger dan normaal, waarop ik besloot haar naar het ziekenhuis te brengen waar ze uiteindelijk stierf". Aldus de echtgenoot van Christina.

Volgens dokter Corneliu Ciocirlan komen dit soort allergieën nauwelijks voor, maar zijn ze zeer ernstig.
Laatste reviews en specials
special
Logitech Blue Yeti en Yeti X microfoons (Interview)
review
Headliner: NoviNews
preview
The Eternal Cylinder
preview
Plants Versus Zombies: Battle for Neighborville
special
Xbox presentatie op Gamescom: is games streamen de toekomst?
preview
Cris Tales
©FOK.nl e.a.