FOK! Filmnieuws - Week 32

Signs pakt koppositie in Box Office Amerika
Het was al zeker dat Signs, de nieuwe film met Mel Gibson in de hoofdrol, groot ging openen. De film, geschreven en geregisseerd door M. Night Shyamalan, gaat over een gezin op een boerderij in Philadelphia die mysterieuze graancirkels in hun land aantreffen. Echter niemand had ooit gedacht dat Signs zou openen met 60,3 miljoen dollar, de grootste opening van een Mel Gibson-film ooit. "Het zou een slechte periode worden, maar hier is dus geen sprake meer van", aldus een woordvoerder. Door de hoge opening van 'Signs' zakt de film 'Austin Powers in Goldmember', die vorige week een record bereikte, naar de tweede plaats met 32,4 miljoen dollar opbrengst in de tweede week.

Disney sluit deal met geredde mijnwerkers in Amerika
De negen mijnwerkers uit Pennsylvania, die vorige week na drie dagen onder de grond vast gezeten te hebben zijn gered, krijgen anderhalf miljoen dollar om hun verhaal te vertellen aan Disney. Disney krijgt hiervoor het recht om een televisie- en boekproductie te maken. Volgens verschillende bronnen zou Disney ook een deal willen sluiten met iemand die de leiding had over de reddingsactie.

Lucasfilm maakt meer bekend over Star Wars DVD en video
Dat de video en DVD van 'Star Wars: Episode II - Attack of the Clones' op 12 november in de winkel zou liggen was al bekend, maar Lucasfilm heeft nog meer interessante informatie openbaar gemaakt. "The first major motion picture captured and created directly from the digital source", aldus Lucasfilms over de DVD-versie van Episode II. Omdat deel twee van Star Wars met digitale camera's is gemaakt zal dit "spectaculaire digitale zuiverheid" bieden op de DVD uitvoering. De DVD, bestaande uit twee discs, bevat acht verwijderde scènes. Ook zijn er drie "making-of"-documentaires en drie extra features met uitleg over het script. George Lucas zal samen met onder andere producent Rick McCallum ook aan het woord komen. De DVD bevat voor internetgebruikers tevens een feature, waarbij de DVD in de computer moet worden geplaatst, om extra materiaal via het internet te kunnen bekijken. Vanaf 14 augustus kunnen bestellingen voor de video en/of DVD worden opgenomen.

Wordt 'Lord of the Rings' de best verkochte DVD?
Verkopers voorspellen dat de home-DVD van 'Lord of the Rings: Fellowship of the Ring' het record van de meest verkochte DVD gaat verbreken. Deze staat nu nog op naam van 'Shrek'. De release van de DVD krijgt nog een extra reclame campagne van 45 miljoen dollar, aldus The New York Post. De extended special-edition versie is pas vanaf 12 november te verkrijgen en op 18 december dit jaar zal deel twee, The Two Towers, in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.