Film Review: Blade 2


Allereerst vraagt natuurlijk iedereen zich af hoe Whistler, Blade's mentor en wapenmeester, nou opeens weer tot leven is gekomen. In de trailer zag je hem namelijk al voorbijkomen, terwijl hij in het eerste deel met een geweer op zichzelf schoot. In Blade 2 wordt uitgelegd dat Whistler niet dood ging, maar werd geïnfecteerd met het virus van de vampieren. Whistler is, voordat Blade hem bevrijd, dan ook al enkele jaren in gevangenschap. Na Whistler een serum te hebben gegeven zijn ze weer samen als een team.

In de film zie je Scud, een jonge kerel die veel rookt, als 'vervanger' van Whistler in de periode dat hij er niet was. Hij ontwikkeld verschillende wapens, maar schijnt er toch meer voor het plezier te zijn. Whistler is dan ook niet blij zijn werkplaats zo te zien, en vanaf dat moment heeft hij er weer de leiding.


Die avond krijgt Blade te maken met twee vampieren, Nyssa en Asad, die dit keer niet uitzijn op Blade zelf, maar op zijn steun. Blade wil er maar al te graag meer over weten, en wordt steeds verder in de vampieren wereld gebracht. Daar ontmoet hij vampier Overlord Damaskinos, hoofd van het vampieren genootschap. Via hem krijgt Blade te horen dat de vampieren zijn steun nodig hebben om een nog bedreigender soort te bestrijden: de Reapers.

De Reapers, met vlijmscherpe tanden en een bek die zich geheel opent, jagen namelijk niet alleen op mensen maar ook op vampieren. Blade vindt dit in eerste instantie natuurlijk niet erg, want zolang ze op vampieren jagen helpt dit alleen hem maar. Echter, zo verteld Damaskinos hem, wanneer er geen vampieren meer zijn zal de mens als prooi ten deel vallen. Zodra je gebeten bent door een Reaper sterf je namelijk niet, je wordt er één.

Blade accepteert de uitdaging, en krijgt van Damaskinos de leiding over het Bloedpact. Deze zes zijn al twee jaar in training om Blade te pakken, nu staan ze onder zijn leiding. Samen gaan ze de Reapers te lijf en zijn ze vooral op zoek naar de drager van het virus, Jared Nomak.