Betaal je te veel als slapende internetklant?

Heb je nog een idee wanneer je je huidige internet contract hebt afgesloten? Misschien was het tijdens een verhuizing of toen ze glasvezel in je straat aanlegden. Zulke momenten zijn ideaal om een nieuw internet pakket te kiezen. Maar als je abonnement 'gewoon werkt', waarom zou je dan op zoek gaan naar een andere provider?

Veel korting voor nieuwe klanten

Er zijn genoeg redenen! Providers zijn natuurlijk blij met hun trouwe klanten, maar ze zijn vooral continu op zoek naar nieuwe klanten. En die lokken ze maar wat graag met aanbiedingen, cadeaus en fikse kortingen. Terwijl jij als loyale klant al heel lang het reguliere tarief betaalt. Waarom zou je niet kijken of je ook kunt overstappen? Grote kans dat jij zometeen ook een aantrekkelijker pakket krijgt.

Is overstappen ingewikkeld?

Natuurlijk moet je er wel wat voor regelen. Welke internetsnelheid heb je nodig? Gebruik je nog vast bellen of televisie in je pakket? En welke providers zijn eigenlijk beschikbaar op jouw adres?
Je hoeft niet elke provider individueel te bellen, want er zijn makkelijkere manieren. Met een vergelijkingssite zoals Prijsvergelijken kun je met je postcode zien welke providers er bij jou beschikbaar zijn. Selecteer je wensen, sorteer op prijs en binnen een paar minuten weet je welke provider het beste bij je past.

En als je niet kan of wil overstappen?

Stel je voor, je woont in een gebied met slechte internetsnelheid en hebt slechts een paar opties. Dan is internet vergelijken misschien niet zinvol. Maar wat je wel kunt doen, is bellen met je provider zodra je contractvrij bent. (Controleer eerst of ze een speciaal nummer hebben voor het opzeggen van je abonnement.) Als je aangeeft dat je overweegt om op te zeggen, is er vaak nog wel iets mogelijk. Wie weet krijg je als trouwe klant toch een paar maanden korting. Je hebt niets te verliezen!