Eerste blik op musicalfilm Wicked tijdens Super Bowl

Vannacht heeft Universal tijdens het reclameblok van de Super Bowl de eerste blik op Wicked uitgebracht. 

De verfilming de succesvolle Broadway en West End-musical vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke maar diepgaande vriendschap tussen twee jonge vrouwen: de blonde en zeer populaire Glinda en een onbegrepen groen meisje genaamd Elphaba. Na een ontmoeting met een tovenaar bereikt hun vriendschap een kruispunt en nemen hun levens een heel ander pad. Door hun buitengewone avonturen in Oz zullen ze uiteindelijk hun lot vervullen.

Wereldwijd trok de musical al meer dan 65 miljoen mensen. Het is een van de langstlopende shows op Broadway en is ook al meer dan 20 jaar te zien in het Londense West End.


Cynthia Erivo (WidowsBad Times at the El Royale) speelt de rol van Elphaba en de rol van Glinda wordt vertolkt door popzangeres Ariana Grande. Andere rollen worden gespeeld door onder meer Jeff Goldblum, Jonathan Bailey en Michelle Yeoh. De regie is in handen van Jon M. Chu, die eerder de veelgeprezen films In The Heights en Crazy Rich Asians regisseerde. Wicked is vanaf 28 november te zien in de bioscoop.