FOK! Wat een weer: harde wind en neerslag

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het westen en noorden komen zware windstoten voor van 80-95 km/uur, in het zuidoosten rond 75 km/uur. De windstoten komen uit zuidwestelijke richtingen. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. De windstoten hangen samen met lagedrukgebied 'Jocelyn'.

In de ochtend wordt de wind westelijk en neemt in de zuidelijke helft van het land snel af. Daar verdwijnen de zware windstoten. In het noorden zal pas in de loop van de middag de wind afnemen.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend valt er in het (zuid)oosten aanvankelijk eerst nog wat motregen. Al snel klaart het van het westen uit breed op en wordt het overal droog. De wind uit het westen is krachtig, windkracht 6, aan zee hard of stormachtig, windkracht 7 of 8. Er komen zware windstoten voor van 80-95 km/uur, in het zuidoosten mogelijk 75 km/uur. In de loop van de ochtend neemt de wind in het zuiden en midden wat in kracht af.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De temperatuur ligt rond 10°C. De wind uit het westen is vrij krachtig, in het noorden krachtig. Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7, langs de noordkust stormachtig, windkracht 8. In het noorden komen nog zware windstoten voor van 85-100 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind af en verdwijnen de zware windstoten.

Vanavond is het droog. De wind is matig tot vrij krachtig, aan zee meest krachtig, rond windkracht 6. In de loop van de avond neemt de wind verder af.

Komende nacht blijft het droog en in het zuiden is er kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het westen en plaatselijk 2°C in het oosten. De wind komt uit westelijke richtingen en neemt af naar zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied waait het (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6 uit het noordwesten.

Tot morgen!

                   

 Inmiddels is het als sneeuw voor de zon verdwenen (Foto: MissHobje)
Inmiddels is het als sneeuw voor de zon verdwenen (Foto: MissHobje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.