Jonathan Majors ontslagen door Marvel na uitspraak

Acteur Jonathan Majors zal niet terugkeren in rol van superslechterik Kang the Conqueror. Hij is door Marvel ontslagen na de uitspraak in de rechtszaak die tegen hem was aangespannen door zijn ex-vrouw. Dit meldt Variety.

Na een arrestatie in maart eerder dit jaar werd Majors gisteren in New York schuldig bevonden aan twee van de vier aanklachten die te maken hadden met intimidatie. Hij werd vrijgesproken van aanranding. Aanklager Kelli Galloway noemde Majors onder andere "manipulatief en controlerend naar zijn ex-partner" tijdens de relatie die twee jaar duurde. De uitspraak van de zeskoppige jury deed Marvel Studios besluiten de samenwerking per direct te stoppen. 

De 34-jarige acteur zou nog gaan verschijnen in verschillende films de aankomende jaren, met als grote titel de vijfde Avengers-film, The Kang Dynasty. Het is nog niet bekend wat er nu met deze film gaat gebeuren, maar de originele titel is al verdwenen in externe en interne communicatie. 

Majors laat via zijn advocaat weten dat hij "nog de volledige hoop heeft in het juridische proces en vastberaden is zijn naam te zuiveren". Op 6 februari volgt het vonnis en kan de acteur mogelijk zes jaar achter de tralies verdwijnen.