Nederlandse handbalsters winnen ook vijfde groepswedstrijd op WK handbal

De Nederlandse handbalsters hebben vrijdagavond eenvoudig ook hun vijfde wedstrijd op het WK handbal gewonnen. Oranje was met 40-21 te sterk voor Oekraïne en is daarmee vrijwel zeker van een plaats in de kwartfinale.

Oekraïne begon nog goed aan het duel tegen de Nederlandse handbalsters en nam snel een voorsprong (1-3), maar al snel nam Nederland het over en liep weg bij de Oekraïense handbalsters. Bij rust was de zege al binnen en stond Oranje met 19-8 voor. In de tweede helft zouden ze uitlopen naar een 40-21 overwinning. Lois Abbingh was met acht goals topscoorder van de ploeg en werd na afloop ook uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd.

Oranje gaat na de ruime zege tegen Oekraïne alleen aan de leiding, doordat Spanje verrassend verloor tegen Tsjechië. Zondag sluit Nederland de groepsfase af tegen de Spaanse handbalsters.