Fenomenale Humphries wint Grand Slam of Darts na topwedstrijd tegen Cross

In Wolverhampton is zondagavond de finale gespeeld van de Grand Slam of Darts. Cool Hand Luke Humphries nam het daarin op tegen Rob Voltage Cross en dat werd wellicht niet wat spanning betreft, maar zeker wel wat niveau betreft een memorabele finale.

Humphries begon prima en won de eerste twee legs, waarna Cross er een 170-finish in gooide. Humphries was er bepaald niet door ontdaan en won vijf legs op rij, pas op 7-2 wist Cross weer eens een leg op zijn naam te schrijven.

Cross stond verder totaal niet slecht te gooien, maar Humphries was simpelweg een forse maat te groot en speelde een 14-7 voorsprong bij elkaar met voor beiden een gemiddelde van ruim 105 punten - Cross gooide gemiddeld zelfs enkele honderdsten van een punt hoger.

Op 15-7 liet Humphries bullseye voor een 130-finish en de titel liggen, maar een leg later lukte het met een 91-finish alsnog: 16-8. Humphries eindigde met een gemiddelde van 104,69 punten en zijn tweede majortitel, na de World Grand Prix eerder dit jaar, Cross sloot af met een eveneens bijzonder sterk gemiddelde van 103,61 punten.