Van Gerwen en Noppert winnen weer op Grand Slam, Van Duijvenbode pakt ook zege

In Wolverhampton is zondag de tweede serie groepswedstrijden in de Grand Slam of Darts gespeeld. In alle acht groepen speelden de twee verliezers van ronde één tegen elkaar, net als de twee winnaars. Maandag- en dinsdagavond wordt de derde en laatste speelronde in de groepsfase gespeeld.

Groep A
James Wade had het lastig met Nathan Girvan, maar met vier legs op rij kwam hij op matchpoint en dat benutte hij gelijk: 5-2. Tussen Michael Smith en Krzysztof Ratajski ging het in de eerste vier legs gelijk op, waarna de Pool een fraaie 170-finish gooide. Smith werd niet van de wijs gebracht en met een 106-finish in de beslissende leg pakte hij de 5-4 zege.

Groep B
Berry van Peer liet kansen liggen om mee te gaan met Chris Dobey, maar herstelde zich en kwam met een 110-finish op 3-3. Op 4-4 liet Van Peer 101 voor de wedstrijd liggen, waarna Dobey het met een 52-finish afmaakte: 5-4. Josh Rock begon vervolgens weer sterk tegen Jonny Clayton en stond snel op 3-1, waarna hij het overtuigend afmaakte: 5-1.

Groep C
Dirk van Duijvenbode nam het op tegen Steve Lennon en pakte in een nogal moeizame wedstrijd een 5-2 zege, waarna het aan Luke Humphries en Gary Anderson was. Op 4-1 besloot Humphries 170 weg te zetten op dubbel-16 en dat maakte hij keurig af voor een 5-1 zege.

Groep D
Gian van Veen speelde tegen Nathan Rafferty, die na een gelijkopgaand begin een verrassende 5-2 zege pakte en Van Veen daarmee een tweede nederlaag bezorgde. Gerwyn Price speelde vervolgens tegen Ryan Searle en schoot uit de startblokken: met een gemiddelde van tegen de 120 ging hij op weg naar 4-0. Dat zakte logischerwijze een klein beetje in, maar met een 92-finish pakte Price de 5-0 zege.

Groep E
Peter Wright begon prima tegen Dave Chisnall, die daarna wat beter in zijn spel kwam en mee ging naar 3-3. Op 4-4 mochten beide heren aanleggen voor de winst, wat ze beiden in poging één niet voor elkaar kregen, maar Wright deed het daarna wel: 5-4. Daarna was het aan Stephen Bunting en Stowe Buntz, die een dag eerder stuntte tegen Wright. Buntz begon weer sterk en kwam op 3-1, waarna Bunting de dubbel-12 voor een negendarter er nét naast gooide. Buntz liet zich niet van de wijs brengen en de Amerikaan maakte stunt nummer twee compleet: 5-3.

Groep F
Brendan Dolan herstelde zich van zijn openingsnederlaag door Haruki Muramatsu met 5-2 te verslaan, waarna Danny Noppert het opnam tegen Andrew Gilding. Daarin was Noppert steeds net iets beter dan de ook prima spelende Gilding en met een 97-finish maakte hij het af: 5-3.

Groep G
Martijn Kleermaker had Fallon Sherrock tegenover zich op het podium, een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Kleermaker knokte zich met moeite naar 3-3, waarna op 4-4 een beslissende leg nodig was. Daarin liet Sherrock een 144-finish liggen op dubbel-18, waarna Kleermaker de dubbel niet raakte op 110 en zag hoe Sherrock het een beurt later wel afmaakte: 5-4. In een herhaling van de WK-finale van een aantal jaar geleden speelde Michael van Gerwen tegen Rob Cross, waarin ook een beslissende leg nodig was. Daarin hadden beide heren moeite om het af te maken, maar Van Gerwen kreeg het dan eindelijk voor elkaar: 5-4.

Groep H
Ricardo Pietreczko stond tegenover Beau Greaves, die weer geweldig begon en de eerste drie legs won. Een 118-finish bracht Pietreczko in de wedstrijd, maar het mocht niet baten: Greaves was beduidend beter en met een 96-finish en een 12-darter pakte ze de 5-1 zege. Nathan Aspinall stond daarna tegenover Damon Heta en had er niet al teveel moeite mee: 5-2.