Israël toont beelden als bewijs dat Hamas ziekenhuizen als dekmantel gebruikt

Het Israëlische leger heeft nieuw beelden gepresenteerd dat bewijst dat Hamas opereert vanuit twee ziekenhuizen in Gaza, gefinancierd door donoren uit Qatar en Indonesië. De ziekenhuizen zijn voorzien van ondergrondse tunnels die deel uitmaakten van de 'terreurmetro' van Hamas. 

Legerwoordvoerder Daniel Hagari toonde foto's van het door Qatar gefinancierde Sheikh Hamad Ziekenhuis in Gaza Stad. Het IDF beweert dat Hamasstrijders het vuur hadden geopend op Israëlische troepen vanuit dit ziekenhuis.

De ongedateerde beelden toonden minstens één vierkante opening in de grond naast het ziekenhuis en schoten vanuit de ramen op de bovenste verdieping van het ziekenhuis, die volgens Hagari werden afgevuurd door Hamasstrijders. Hij presenteerde ook beelden waarop ondergrondse lanceerplatforms naast het Indonesische ziekenhuis te zien zouden zijn.

Hagari liet ook een foto zien van een wegversperring die door Hamas was opgezet. Deze is bedoeld om te voorkomen dat de burgerbevolking in Gaza van het noorden naar het zuiden vlucht. Het Israëlische leger heeft zijn grondoperaties aangepast om de corridors van noord naar zuid open te houden. Hamas blijft echter Israëlische troepen aanvallen.