Overstromingen in Toscane door extreme regenval Ciarán

Na woensdag de Frans-Atlantische kust te hebben getroffen, zette de storm Ciaran donderdag zijn verwoestende pad door West-Europa voort, waarbij ten minste zeven doden vielen en overstromingen werden veroorzaakt in Frankrijk, Spanje, België, Nederland en Duitsland.

Vooral de Italiaanse regio Toscane, die geteisterd werd door overstromingen waarbij ten minste vijf mensen omkwamen, werd zwaar getroffen door de storm. In de buurt van de stad Pistoia stortte een brug in, waarbij twee mensen omkwamen, terwijl een ander omkwam in de stad Rosignano.

De gouverneur van Toscane zei dat er problemen waren rond twee grote rivieren in het gebied, de Bisenzio, ten noorden van Florence, en de Ombrone, in het zuidelijke deel van de regio.

Italiaanse regeringsfunctionarissen kondigden vrijdag de noodtoestand af terwijl brandweerreddingsteams in de centrale regio blijven zoeken naar ontheemde inwoners en toeristen.

Als reactie op de verwoestingen door de storm Ciaran heeft de Italiaanse premier Giorgia Meloni vijf miljoen euro hulp toegezegd aan Toscane.