Darter Van Veen schittert weer, Van Gerwen overleeft matchdart op EK

In Dortmund is het European Darts Championship in volle gang. Donderdag- en vrijdagavond werden de zestien eersterondepartijen afgewerkt, zaterdag en zondag wordt dan toegewerkt naar de finale.

Danny Noppert opende het toernooi met een zeer indrukwekkende 6-0 zege op Andrew Gilding, waarna Nathan Aspinall met een goed optreden en een mooie 145-finish met 6-3 afrekende met Ryan Searle. Chris Dobey verloor vervolgens de eerste twee legs van Dave Chisnall, maar nam het volledig over en won met 6-2 na een 116-finish, waarna Rob Cross met diezelfde cijfers van Dimitri van den Bergh won.

Keane Barry had weinig in te brengen tegen Gerwyn Price, die met 6-1 zegevierde, waarna Peter Wright met een snaarstrakke 81-finish in de beslissende leg afrekende met thuisfavoriet Gabriel Clemens: 6-5. Michael Smith liet met 6-1 weinig over van Raymond van Barneveld en Stephen Bunting sloopte thuisspeler Martin Schindler met 6-1 als afsluiter van de openingsdag.

Op dag twee begon Krzysztof Ratajski met een moeizame 6-3 zege op Joe Cullen, waarna Daryl Gurney een 6-2 zege bij kon schrijven tegen Josh Rock. José de Sousa was met 6-4 te sterk voor Jonny Clayton, Dirk van Duijvenbode was niet opgewassen tegen James Wade (6-3) en Luke Humphries maakte korte metten met Brendan Dolan: 6-1.

In een bijzonder pittige wedstrijd overleefde Michael van Gerwen een matchdart van Madars Razma, waarna hij het zelf snel afmaakte met een 68-finish en 6-5. Thuisheld Ricardo Pietreczko, die twee weken geleden in Hildesheim stuntte met winst op de Euro Tour, zette zijn topvorm voort: hij klopte Ross Smith met 6-3. Gian van Veen zette tot slot weer een topprestatie neer en smeet Damon Heta met een gemiddelde van dik 107 met 6-1 naar huis.