Feyenoord wint in Champions League overtuigend van Lazio

Feyenoord heeft woensdag goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-overwintering. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 3-1 van Lazio onder meer door twee doelpunten van Santiago Giménez.

Santiago Giménez had de eerste twee wedstrijden in de Champions League gemist vanwege een schorsing, maar in de derde groepswedstrijd liet hij zijn waarde zien. In de 25ste minuut werd nog een doelpunt van hem afgekeurd vanwege buitenspel, maar zes minuten later zette de Mexicaan Feyenoord alsnog op voorsprong.

Vlak voor rust verdubbelde Ramiz Zerrouki de score. De middenvelder schoot fraai raak. Feyenoord ging met een verdiende 2-0 de rust en in de tweede helft besliste Giménez een kwartier voor tijd definitief de wedstrijd door uit een rebound de 3-0 binnen te tikken. Lazio kwam zeven minuten voor tijd via een rake strafschop van Pedro nog terug tot 3-1, maar verder kwamen de Italianen niet.

Door de zege staat Feyenoord voorlopig op de eerste plaats in Groep E met zes punten uit twee wedstrijden. Atlético Madrid is de nummer twee met vier punten, maar de Spanjaarden hebben wel één wedstrijd minder gespeeld.