All Blacks walsen over Argentijnen en gaan voor vierde wereldtitel

De Nieuw-Zeelandse rugbyers hebben zich op het wereldkampioenschap in Frankrijk als eerste geplaatst voor de finale. In het Stade de France in Parijs waren de All Blacks een paar maten te groot voor Argentinië, dat voor de derde keer in de halve finales stond en voor de derde keer verloor.

Argentinië kwam na vijf minuten nog op voorsprong: Emiliano Boffelli trapte een penalty tussen de palen. Het duurde echter niet lang voor Nieuw-Zeeland op gang kwam, met tries van Will Jordan en Jordie Barrett en vlak voor rust nog één van Shannon Frizell. Boffelli, die kort daarvoor een stevige klap te verwerken kreeg, trapte nog wel een penalty raak, maar een bedreiging werden Los Pumas niet.

In de tweede helft gooide Aaron Smith de boel met nog een try al snel op slot, Frizell deed er nog eens een schepje bovenop en Jordan noteerde ook nog twee tries. Ondertussen trapte Richie Mo'unga slechts drie van de zeven conversies binnen, maar dat mocht de pret niet drukken: Nieuw-Zeeland won met 44-6 en gaat na 1987, 2011 en 2015 proberen om voor de vierde keer de wereldtitel binnen te slepen.

Zaterdag spelen Engeland en regerend wereldkampioen Zuid-Afrika om 21.00 uur tegen elkaar om te bepalen wie de tweede finalist wordt.