Uitslag AZ - Heracles

AZ is niet meer foutloos in de eredivisie. Nadat de Alkmaarse ploeg vijf competitiewedstrijden op rij had gewonnen speelde het donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo.

AZ domineerde de eerste helft tegen Heracles en stond bij rust dan ook op voorsprong. Vangelis Pavlidis zorgde voor de 1-0 en voor de Griekse spits was het alweer zijn achtste treffer van het seizoen.

In de tweede helft kwam Heracles uit het niets langszij via Anas Ouahim na 53 minuten. AZ ging daarna weer op zoek naar de winst, maar kon in de tweede helft niet meer overtuigen en het bleef 1-1, al kreeg Pavlidis vlak voor tijd nog een enorme kans op de 2-1.

Door het gelijkspel is PSV de koploper in de eredivisie. AZ volgt nu op twee punten van de Eindhovense ploeg.