FOK! Wat een weer: buiig

herfstbanner

Goedemorgen!

Vanochtend zijn er vooral langs de westkust en rondom het IJsselmeer buien, mogelijk met onweer. In de rest van het land is het vaak droog met een enkele bui en af en toe ruimte voor de zon. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag komen er in het westelijk kustgebied buien voor, soms met onweer. Later komen er in het midden en zuiden ook buien vanuit België opzetten, vooral in het zuidoosten mogelijk met onweer. Voor de rest is het droog met af en toe zon. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6.

Vanavond komen er in het hele land talrijke buien voor. Vooral langs de kust en bij het IJsselmeer kunnen dit stevige buien zijn met kans op onweer. De zuidwestenwind neemt wat in kracht af. In het Waddengebied blijft een krachtige wind, windkracht 6, staan.

Komende nacht zijn er enkele buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer. In het zuidoosten blijft het overwegend droog. Het koelt af naar 15°C langs de kust tot rond 10°C in het oosten. Er staat landinwaarts een matige zuidwestenwind, in de kustgebieden is de wind west en af en toe vrij krachtig.

Tot morgen!

De blauwe lucht was ver te zoeken, een trein werd wel gevonden. (Foto: DJMO)
De blauwe lucht was ver te zoeken, een trein werd wel gevonden. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.