Intellectueel eigendom Saints Row en Red Faction wordt overgenomen door uitgever & ontwikkelaar Plaion

Vorige week werd het bekend dat Volition Inc. gedwongen hun deuren moest sluiten. Dit was in opdracht van Embracer Group (het moederbedrijf van Volition inc.) Zojuist is het bekendgemaakt via X (Twitter) dat het intellectueel eigendom van zowel Saints Row als Red Faction word overgenomen door Plaion (voormalig bekend als Koch Media, ook onderdeel van Embracer Group).

Na de gedwongen sluiting van Voliton Inc waren er zorgen van fans dat Saints Row en Red Faction voor altijd zouden verdwijnen. Maar alles ziet er naar uit dat er wel nieuwe delen gaan komen van deze games. De laatste delen van Saints Row werden met wisselende kritieken ontvangen. Van Red Faction hebben we sinds 2011 niets meer vernomen. De laatste Red Faction (Red Faction: Armageddon) werd met wisselende kritieken ontvangen en was commercieel gezien een flop. De toenmalige ontwikkelaar THQ heeft daarna ook alle vervolgdelen gecanceld.

Het is nu voor de fans afwachten wat Plaion kan bieden in eventueel nieuwe delen van deze games. Er moet worden gezocht naar een interne of externe studio die deze IP`s kan oppakken en nieuwe delen kunnen gaan maken. We hoeven in ieder geval niet binnen korte tijd te rekenen op nieuwe delen van Saints Row of Red Faction. Ook is het bekendgemaakt dat er geen plannen zijn om de eerste delen van zowel Saints Row als Red Faction te remasteren.