PSV bijna zeker van play-offs CL na ruime overwinning tegen Sturm Graz

PSV heeft dinsdagavond een grote stap gezet richting de play-offs om een ticket in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz won in de heenwedstrijd tegen Sturm Graz eenvoudig met 4-1.

PSV kende thuis een droomstart tegen Sturm Graz. Na vier minuten opende de 18-jarige middenvelder Isaac Babadi al de score in Eindhoven. Halverwege de eerste helft verdubbelde aanvoerder Luuk de Jong de score na een goede aanval. Tien minuten na zijn eerste doelpunt maakte de spits van PSV ook nog de 3-0.

Vlak voor rust deed Sturm Graz iets terug door uit een corner te scoren. Jon Gorenc-Stankovic kopte raak, maar echt spannend werd het nooit tussen beide ploegen. PSV was veel sterker dan de Oostenrijkse ploeg, maar de ploeg van Bosz miste een aantal grote kansen, waardoor het geen monsterscore werd in Eindhoven. Alleen Ibrahim Sangaré wist in de tweede helft nog te scoren en zo won PSV met 4-1.

Volgende week is de return, maar PSV lijkt wel zeker van de volgende ronde. Daarin wacht een tweeluik met Rangers FC of Servette.