Voetbalsters kloppen België in uitzwaaiwedstrijd

De Nederlandse voetbalsters hebben in hun laatste oefenwedstrijd voor het WK een ruime zege geboekt. In Kerkrade werd België met 5-0 geklopt.

Oranje was vanaf het begin oppermachtig en kwam al na twee minuten op voorsprong. Lieke Martens bracht haar ploeg op voorsprong na een voorzet van Daniëlle van de Donk. Even later kreeg Nederland en penalty en mocht Stefanie van der Gragt, die haar laatste thuiswedstrijd speelde, deze nemen. Haar zwakke inzet werd echter gekeerd door de Belgische keepster Nicky Evrard. Een paar minuten later kreeg Nederland echter weer een strafschop en nu was het Sherida Spitse die wel raak schoot. Nog voor rust werd het 3-0 toen Lineth Beerensteyn op aangeven van Martens raak schoot.

Na rust waren er diverse wissels en ging het tempo wat omlaag maar de ploeg van bondscoach Andries Jonker bleef oppermachtig. Victoria Pelova scoorda na iets meer dan een uur spelen de 4-0 en daar bleef het niet bij. Nadat Nouwen op de lat kopte zorgde Lize Snoeijs uit de rebound voor de eindstand van 5-0.