Van Vleuten toont direct goede vorm en wint tweede etappe Giro Donne

Annemiek van Vleuten heeft direct de macht gegrepen in de Ronde van Italië voor vrouwen. In de tweede etappe van de Giro Donne reed de wereldkampioene direct weg bij haar concurrenten en won met 45 seconden op de nummer twee Cecilie Uttrup Ludwig. Voor Van Vleuten was het haar 100ste profzege.

Vrijdag werd de proloog van 4,4 kilometer in de Giro Donne afgelast van slechte weeromstandigheden en vandaag stond direct een rit op het programma met in de finale de beklimming van de Passo dello Colla, een klim van bijna tien kilometer met een stijgingspercentage van 5,8%. Op de beklimming gingen Elisa Longo Borghini en Gaia Realini van Lidl-Trek in de aanval, waarna Annemiek van Vleuten direct reageerde.

De wereldkampioene ging vervolgens alleen verder en niemand kon Van Vleuten volgen. In de afdaling hield ze haar voorsprong vast en pakte in Marradi na ruim honderd kilometer de winst. Ze won met 45 seconden voorspong voor Cecilie Uttrup Ludwig. De Deense wielrenster won de sprint van de achtervolgende groep. Voor Van Vleuten was het haar 100ste profzege uit haar carriere.

Results powered by FirstCycling.com