Girmay sprint naar winst in tweede etappe Ronde van Zwitserland

Biniam Girmay heeft de tweede rit gewonnen in de Ronde van Zwitserland. In de massasprint was de Eritreeër de snelste voor Arnaud Démare en Wout van Aert. Stefan Küng die zondag de tijdrit won blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Nadat zondag de Ronde van Zwitserland werd afgetrapt met een tijdrit van 12,7 kilometer die werd gewonnen door de Zwitser Stefan Küng voor de Belgen Remco Evenepoel en Wout van Aert stond vandaag een vlakke etappe op het programma, waar de sprinters de kans kregen op een ritzege.

Lange tijd reden twee renners vooruit, maar op 24 kilometer werden ze bijgehaald, waarna de sprinters konden opmaken voor hun eerste kans deze Ronde van Zwitserland. In de sprint begon Van Aert al vanaf ver zijn sprint. De Belg van Jumbo-Visma zette al op driehonderd meter van de meet zijn sprint aan, maar werd al snel overvleugeld door Biniam Girmay. De snelle Eritreeër had zijn sprint uitstekend getimed en kwam ook als eerste over de finish, voor Arnaud Démare en Van Aert.

Results powered by FirstCycling.com