Tennissers Rune en Ruud naar kwartfinales Roland Garros, Etcheverry blijft stunten

Op het gravel van Roland Garros in Parijs zijn ook de laatste vier achtste finales gespeeld in het mannenenkelspeltoernooi. Daardoor zijn nu alle acht kwartfinalisten bekend, met daarbij één behoorlijk opvallende naam.

De als zesde geplaatste Deen Holger Rune stond vorig jaar in de kwartfinales in Parijs en mag nu gaan proberen om nog een ronde verder te komen. In de achtste finales werkte hij een bijna vier uur durende thriller af tegen de als 29e geplaatste Argentijn Francisco Cerundolo, die hij uiteindelijk in vijf sets op de knieeën kreeg: 7-6 (3), 3-6, 6-4, 1-6, 7-6 (7).

Rune neemt het in de kwartfinales op tegen de als vierde geplaatste Noor Casper Ruud, die vorig jaar in de finale nog weg werd geblazen door Rafael Nadal. Ruud moest er flink voor knokken, maar stond uiteindelijk geen set af aan Nicolas Jarry uit Chili, die hij met 7-6 (3), 7-5, 7-5 de baas was.

Alexander Zverev (22) stond in de afgelopen twee edities in de halve finales en speelde tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (28), voor wie Roland Garros het enige Grand Slam-toernooi is zonder halvefinaleplek. Dat is nog altijd het geval, want de Duitser was met 6-1, 6-4, 6-3 een maatje te groot voor Dimitrov.

Tot slot speelde de als 27e geplaatste Japanner Yoshihito Nishioka tegen Tomas Martin Etcheverry uit Argentinië, een van de verrassingen van het toernooi. Etcheverry kwam nooit eerder voorbij de tweede ronde op een Grand Slam-toernooi, maar staat nu in de kwartfinales. Set één was zwaar, daarna walste hij over Nishioka heen: 7-6 (8), 6-0, 6-1.