Hassan maakt indruk op 10km in Hengelo met zevende tijd ooit

Zondag worden in Hengelo de Fanny Blankers-Koen Games gehouden, onderdeel uitmakend van de World Athletics Continental Tour, maar zaterdagavond stond er al een voorproefje op het programma: er werd een tien kilometer afgewerkt, wat voor Sifan Hassan vooral een mooie testgelegenheid was.

Hassan loopt zondag de 1500 meter en wilde zich testen op de dubbel, door de dag ervoor een tien kilometer te lopen. Een aanval op het twee jaar oude wereldrecord van de Ethiopische Letesenbet Gidey (29:01,03 minuten, twee dagen nadat Hassan zelf een wereldrecord liep in Hengelo) zat er niet in, maar Hassan liep wel uitstekend door.

De Keniaanse Alice Aprot Nawowuna bleef lange tijd met Hassan mee lopen en nam in de slotfase zelfs even over, maar de Nederlandse gaf in de slotronde een extra pak gas en snelde naar de winst in 29:37,81 minuten, de zevende tijd ooit gelopen.

Zondag gaat het hoofdprogramma in Hengelo om half zes van start, hoewel er voor die tijd ook al flink wat nationele atletiek te zien is in het stadion.