Oud-FC Twente-speler Petrov (48) overleden

Voormalig voetballer Yuri Petrov is zaterdag overleden. De geboren Rus, die in de jaren negentig naar Nederland kwam, overleed in een Nederlands hospice, zo melden Russische media. Petrov werd slechts 48 jaar.

Over de doodsoorzaak werd niks gemeld, maar wel is bekend dat Petrov al vele jaren een zeer ernstige alcoholverslaving had. Vooral na zijn voetballoopbaan maakte die verslaving zijn hele leven kapot: Petrov verloor zijn gezin, huis en eigenlijk alles wat hij verder nog had, waarna hij van instelling naar instelling trok. Op de site van Tubantia is een droevig interview met en verhaal over de totaal aan lager wal geraakte Petrov te lezen, gemaakt in 2017.

Aanvaller Petrov begon in de Sovjetcompetitie en debuteerde in 1994 bij RKC Waalwijk in de Eredivisie. Hij speelde daarna nog 74 wedstrijden bij FC Twente, waar hij vanwege zijn alcoholgebruik ontslagen werd. Via ADO Den Haag en een rijtje Russische en Oekraïnse clubs kwam hij weer naar Nederland, inclusief veertig duels voor FC Volendam, alvorens nog bij wat amateurploegen te spelen.