Topfavoriet Ganna pakt met overtuiging de winst in openingstijdrit Tirreno-Adriatico

Filippo Ganna heeft met overtuiging de openingstijdrit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. In de tijdrit van 11,5 kilometer was de Italiaans kampioen maar liefst 28 seconden sneller dan nummer twee Lennard Kämna. Ganna is ook de eerste leider in de Italiaanse rittenkoers.

De Tirreno-Adriatico begon met een tijdrit van 11,5 kilometer in de straten van Lido di Camaiore. In de regen moesten de renners de tijdrit afleggen, en vooral die vroeg moesten starten hadden de slechtste omstandigheden. Onder meer Wout van Aert ging vroeg van start en de Belg van Jumbo-Visma nam geen risico in de tijdrit, waardoor een matige eruit kwam. Hoe later het werd hoe beter de omstandigheden werden.

Magnus Sheffield zette de eerste echte richtijd neer. De 20-jarige Amerikaan reed nog in slechte omstandigheden, maar toch was hij maar liefst 26 seconden sneller dan Bruno Armirail, die tot dan toe de snelste tijd had staan. Steeds meer renners kwamen in de buurt van Sheffield en uiteindelijk was Lennard Kämna net wat sneller dan de Amerikaan.

Kämna kon niet lang genieten van zijn toptijd, want onderweg werd duidelijk dat Ganna flink wat sneller was dan de Duitse kampioen en bij de finish was hij maar liefst 28 seconden sneller dan Kämna. Ganna pakte daarmee de zege in de openingstijdrit en is daarmee ook de eerste leider in de Italiaanse rittenkoers. Thymen Arensman reed naar de zesde plaats in de tijdrit.

Results powered by FirstCycling.com