NASCAR-coureur Busch wint voor het 19e jaar op rij

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de zondagavond: op de Auto Club Speedway in Fontana, in een behoorlijk koud Californië, werd de tweede race van het NASCAR Cup-seizoen verreden - na ruim dertig races de laatste op het twee mijl lange circuit, dat omgebouwd gaat worden naar een veel korter baantje.

Ricky Stenhouse Jr mocht van poleposition vertrekken, naast Christopher Bell en voor Alex Bowman, Joey Logano, AJ Allmendinger en Chris Buescher. Met Ryan Blaney en Logano voorop kabbelde de race relatief rustig voort, tot de eerste echte caution na een ronde of veertig een feit was: Corey LaJoie tikte Brad Keselowski in de rondte.

Na een korte onderbreking konden we door met stage één, die werd gewonnen door Ross Chastain, voor Blaney en Daniel Suarez. Vroeg na het begin van stage twee kwam de volgende caution: vaste klanten Stenhouse en LaJoie zorgden ervoor dat Allmendinger stevig de muur in ging. Niet veel later was LaJoie na een tikje van Tyler Reddick de volgende die het gras ging maaien: caution, ook al was er weinig aan de hand.

Nog vóór de herstart goed en wel op gang was ging het halverwege het veld alweer mis met onder meer Reddick, Bell en Keselowski. Nadat men weer even op adem was gekomen konden we door, dit keer met Denny Hamlin voorop, voor Logano, Chastain en William Byron. Chastain reed uiteindelijk ook de tweede stagewinst binnen, voor Kyle Busch en Logano.

Met ruim zestig ronden te gaan werd de boel weer op gang gevlagd met Busch en Kevin Harvick voorop. Chastain had een tijdje de leiding vast, maar na de laatste serie pitstops nam Busch de touwtjes in handen en die gaf hij niet meer weg: Busch won voor het eerst voor Richard Childress Racing, voor Chase Elliott en Chastain, en daarmee pakte Busch voor maar liefst het negentiende jaar op rij in elk geval één zege in de Cup Series.