Skicrosster Nšslund naar 9 uit 9, Mobšrg en Lenherr winnen ook op Reiteralm

De beste skicrossers ter wereld streken de afgelopen dagen neer op de Oostenrijkse Reiteralm, waar op het prachtige crosspark aldaar twee World Cup-wedstrijden gehouden werden. Het waren de laatste wedstrijden alvorens men afreist naar Georgië, waar het WK op het programma staat.

Mannen, wedstrijd één
Met Youri Duplessis Kergomard en Bastien Midol hadden de Fransen twee finalisten, zij namen het op tegen de Canadees Kevin Drury en David Mobärg uit Zweden. Het was Mobärg die de beste start had, terwijl de Fransen onderling om plek twee knokten. Dat bleef de hele finale zo: Mobärg pakte de overwinning, Duplessis Kergomard won de strijd om plek twee van Midol en Drury moest het doen met plek vier.

Vrouwen, wedstrijd één
Sandra Näslund won tot aan de finale alle zeven World Cup-wedstrijden dit seizoen en daar kwam een kleine verandering in: de teller ging naar acht. De Zweedse was oppermachtig, terwijl Marielle Thompson uit Canada weer eens genoegen moest nemen met plek twee, voor de Duitse Daniela Maier en Jole Galli uit Italië.

Mannen, wedstrijd twee
David Mobärg stond wederom in de finale, dit keer met de Brit Oliver Davies, de Amerikaan Tyler Wallasch en Jonas Lenherr uit Zwitserland. In bocht één ging Mobärg in duel met Davies al onderuit, waarna de Brit de leiding nam. Lenherr kwam er halverwege op fraaie wijze langs en hield vervolgens vol, de eerste individuele zege in ruim vier jaar voor de Zwitserse veteraan. Davies finishte nog net als tweede, voor Wallasch.

Vrouwen, wedstrijd twee
Het was wat de winst betreft natuurlijk weer niet spannend: Näslund won, negen uit negen dit seizoen. De strijd om plek twee was fel, waarbij de Française Alizée Baron de leiding nam. Ze werd echter gepasseerd door Sonja Gigler en de jonge Oostenrijkse ging er met plek twee vandoor, voor Galli, die er al een paar keer tegenaan zat en nu dan eindelijk haar eerste podiumplek pakte.