NS ziet af van aangekondigd ICE-verbod voor houders Eurail- en Interrailkaarten

Onder druk van Voor Beter OV is de NS teruggekomen op de aankondiging dat deze zomer de meeste ICE-treinen vanuit Amsterdam verboden zouden worden voor houders van Eurail- en Interrailkaarten.

Nadat Voor Beter OV intrekking had geëist en had gedreigd de kwestie aanhangig te maken bij toezichthouder Inspectie Leefomgeving en Transport, heeft de NS nu laten weten dat uitsluiting van de ICE’s slechts “een denkrichting” was, en dat het ICE-verbod als “voldongen feit” is gepresenteerd “onjuist” is.

De reizigersorganisatie is tevreden met het intrekken van het gepubliceerde ICE-verbod, maar wil dat dit ook als “denkrichting” wordt geschrapt. Voorzitter Rikus Spithorst: “Het is ook onaanvaardbaar als in de nabije toekomst alsnog wordt besloten tot uitsluiting. Reizigers hebben Eurail- of Interrailkaarten gekocht op basis van het recht om ook met deze ICE’s te mogen reizen. Na het sluiten van de deal kan de NS niet eenzijdig de voorwaarden verslechteren. Bovendien figureerde de ICE zelfs in reclame-uitingen voor deze vakantie-abonnementen. Daarom zullen wij sowieso de Inspectie verzoeken, een vinger aan de pols te houden.”