Schansspringster Opseth wint World Cup in Sapporo

De beste schansspringsters van de wereld kwamen zondag weer in actie in de World Cup. In het Japanse Sapporo was het zondagochtend wat minder winterachtig dan een dag eerder, maar de omstandigheden waren zeker weer prima voor een mooie wedstrijd.

In de eerste ronde was het spannend, waarbij Silje Opseth uit Noorwegen als beste uit de bus kwam. De Duitse Katharina Althaus, een dag eerder de beste, stond er echter vlak bovenop en ook de Oostenrijkse World Cup-leidster Eva Pinkelnig was niet ver weg. Ema Klinec uit Slovenië deed nog volop mee en vanaf de nummer vijf, de Japanse Yuka Seto, was de achterstand vrij fors.

In ronde twee kon Seto het niet helemaal bolwerken; de Japanse viel vier plekken terug. Klinec verdedigde haar positie vervolgens met succes en ging daarmee ook voorbij aan Pinkelnig, die een plek inleverde. Althaus deed het prima, maar niet goed genoeg: twee plekken gingen er verloren. Opseth mocht het afmaken en dat deed de Noorse met verve, waardoor ze haar vierde World Cup-zege pakte, de derde van het seizoen.