Van Empel ongenaakbaar in veldrit Baal

Fem van Empel heeft in Baal de veldrit  Grote Prijs Sven Nys gewonnen. Bij de mannen ging de zege naar Eli Iserbyt nadat Tom Pidcock in de fout ging.

Van Empel maakte haar rentree na haar val in Val di Sole twee weken geleden. Ze wilde vooral haar vorm testen maar het werd al snel duidelijk dat ze oppermachtig was. Van Empel, die haar debuut maakte voor haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma, reed al in de eerste ronde weg van de concurrentie en die voorsprong werd gedurende de wedstrijd steeds groter.

Ze won uiteindelijk met een voorsprong van twee  minuten op Lucinda Brand. Ceylin del Carmen Alvarado eindigde als derde en zorgde zo voor een volledig Nederlands podium. "Ik heb genoten vandaag”, zei Van Empel kort na haar zege bij Sporza. "Al ben ik wel verrast dat het zo makkelijk ging, want meestal moet ik eerst wat in mijn ritme komen als ik er even tussenuit ben geweest. Ik had liever wat meer strijd gehad met de anderen, want dat is ook goed voor het opbouwen van de conditie. Ik heb er nu zelf maar iets van gemaakt; op sommige stukken heb ik stevig doorgereden, maar ik hoefde niet voluit te gaan.”

Bij de mannen leek er bij afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel een simpele zege te komen voor Tom Pidcock. De wereldkampioen reed comfortabel aan de leiding tot hij in de slotfase in de fout ging op de bulten en over de omheining vloog. Iserbyt profiteerde en reed zo naar de zege. Pidcock viel uiteindelijk nog terug naar de derde plek en moest ook Europees kampioen Michael Vanthourenhout nog voor zich dulden.