FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 januari 2023

Van Gerwen doodsimpel naar halve finales WK, Clemens speelt Price naar huis

De kwartfinales van het wereldkampioenschap darts in Londen zijn gespeeld. Nadat Dimitri van den Bergh en Michael Smith zich in de middag voor de laatste vier hadden geplaatst, werden hun tegenstanders in de avond bekend.

De Welshman Gerwyn Price, oud-wereldkampioen en nummer één van de wereld, speelde tegen de Duitser Gabriel Clemens. Daarin begon hij prima door de eerste set zeer overtuigend te winnen, maar Clemens draaide het vanaf set twee volledig om. De Duitser begon uitstekend te scoren en gooide zijn dubbels, terwijl Price alle kansen die hij kreeg verprutste.

Dat hij een set met een koptelefoon op speelde om het boegeroep van het publiek tegen te gaan hielp de schreeuwgrage Welshman ook niet, het werd een kansloos verhaal: Clemens was simpelweg gewoon echt te goed en won met 5-1, waardoor hij als eerste Duitser ooit bij de laatste vier staat - Smith wordt daarin de tegenstander.

Michael van Gerwen nam het op tegen Chris Dobey, die hij vorig jaar op het WK ook trof, maar waartegen hij vanwege COVID-19 verstek moest laten gaan. Dat gebeurde dit keer zeker niet, sterker nog, Dobey werd volledig weggevaagd.

In de eerste twee sets won de Engelsman nog een leg, in de drie sets erna kreeg hij bij elkaar überhaupt nog maar zes pijlen op een dubbel - één ging raak, in de vijfde set, wat bij de al lang en breed verslagen Dobey voor een feestmomentje zorgde. Van Gerwen was véél te sterk en maakte het met 5-0 vakkundig af, waarna hij maandagavond tegen Van den Bergh mag gaan spelen in de halve finale.

Nederland - Jaarwisseling: meerdere agenten gewond, geen massale ordeverstoringen

De politie heeft een jaarwisseling achter de rug waarbij in meerderde eenheden politiemensen bekogeld zijn met zwaar vuurwerk, met verwondingen en gehoorschade als gevolg. Massale openbare ordeverstoringen bleven uit.

Korpschef Henk van Essen blikt terug op een intensieve avond en nacht: "De vuurwerktraditie is er één geworden waarbij er elk jaar collega’s blijvende gehoorschade en ander letsel oplopen. Ik maak me daar kwaad over. We moeten als samenleving nadenken over betere manieren om het nieuwe jaar in te luiden."

De politie moest afgelopen nacht te vaak in actie komen om hulpverleners te assisteren bij bijvoorbeeld het blussen van branden. Ook waren er veel kleinere ongeregeldheden, waarbij kort ingrijpen vaak volstond. Er zijn tientallen aanhoudingen verricht, vooral in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Van Essen: "De veiligheid van burgers en van hulpverleners staat bij ons optreden voorop. Dat collega’s zijn gehinderd en belaagd terwijl zij anderen proberen te beschermen, is onverteerbaar."

Ziekenhuis
Bij meerdere incidenten in de Eenheid Den Haag, raakten meer dan tien politiecollega’s gewond. Een aantal van hen moest naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Ook in Helmond moesten collega’s naar het ziekenhuis, na belaagd te zijn met knalvuurwerk. Een van hen liep gehoorschade op. Verdachten zijn aangehouden. Ook in onder meer Zeist, Geleen en Breda werden politie en brandweer met zwaar vuurwerk bestookt.

Inzet ME
Grote ordeverstoringen konden worden voorkomen, onder meer door snel ingrijpen van de ME. Dat gebeurde bijvoorbeeld in Groningen, Culemborg en Krabbendijke. In de twaalf gemeentes met een vuurwerkverbod, trad de politie voornamelijk op bij excessen.

Henk van Essen: "Ik zie ook dat een groot deel van Nederland er een feestelijke avond van gemaakt heeft. In meerdere politieregio’s bleven grote incidenten uit. Eenduidige vuurwerkregels kunnen in de toekomst bijdragen aan een feestelijk verloop van de jaarwisseling."

 

Nieuwjaarsduik 2023, ook bij u in de buurt!

Twee jaar lang mocht het officiëel niet maar 1 januari 2023 was het eindelijk weer zover. Door heel Nederland heen renden duizenden mensen weer massaal ergens het water in om het nieuwe jaar fris te beginnen.

Het zachte weer zal zeker hebben bijgedragen aan het groot aantal deelnemers en de vele locaties waar men gezellig en georganiseerd samen een frisse duik konden nemen.

De beelden spreken voor zich:

Tour de Ski start met overtuigende dubbelslag KlŠbo, eerste zege Weng

In het Zwitserse Val Müstair, tegen de Italiaanse grens, is de Tour de Ski begonnen, de jaarlijkse etappewedstrijd in het langlaufen. In Zwitserland stonden twee etappes op het programma: eerst een sprint in vrije stijl, en op zondag de tweede etappe, een 10 kilometer achtervolging in de klassieke stijl. De uitslag van de tweede etappe vormt het tussenklassement, dinsdag gaat men verder met een 10 kilometer klassiek in het Duitse Oberstdorf.

Etappe 1, vrouwen
Met Anne Kjersti Kalvå en de tweelingzussen Lotta en Tiril Udnes Weng stonden er drie Noorse dames in de finale, naast Maja Dahlqvist en Frida Karlsson uit Zweden en de in topvorm verkerende Zwitserse sprintspecialiste Nadine Fähndrich. Die domineerde tot aan de finale alles al en in de finale was dat niet anders: Fähndrich sloeg een gat en hoewel de benen in de slotmeters flink vol liepen, hield ze het vol. Dahlqvist sprintte met een machtig eindschot naar plek twee, voor Lotta en Tiril Weng. Karlsson werd vijfde, een meer dan uitstekende opening voor de Zweedse, die vooral op de langere afstanden sterk is en zo een sterke basis legde voor het klassement.

Etappe 1, mannen
De topfavoriet voor de eindzege in de Tour de Ski, de Noor Johannes Høsflot Klæbo, stond uiteraard in de finale, net als zijn landgenoot Sindre Bjørnestad Skar, de Fransen Richard Jouve en Lucas Chanavat, de verrassende Michal Novak uit Tsjechië en de kersverse Italiaanse vader Federico Pellegrino. Klæbo en Pellegrino streden in de laatste meters om de winst en daarbij was de Noor simpelweg de rapste, hoewel Pellegrino het met een goede finish nog even spannend maakte. Hij werd tweede, Skar derde, voor Novak, Jouve en Chanavat.

Etappe 2, vrouwen
Op basis van de kwalificatietijd van zaterdag en de gepakte bonificatieseconden werden de verschillen voor de startlijst van zondag bepaald: Fähndrich voorop, Dahlqvist op 11 seconden, de zussen Weng op 17 tellen en Karlsson nog twee seconden later. Die kwam snel naar voren, pakte de kop en voerde het tempo op, waarna Fähndrich er langzaam af leek te moeten.

Na ruim zes kilometer waren alleen Karlsson, Kalvå en Tiril Weng nog over, terwijl de afgehaakte Lotta Weng bijgehaald werd door Kerttu Niskanen uit Finland, op 44 seconden van Fähndrich gestart. Niskanen zette door en sloot aan bij de kopgroep, met Lotta Weng in haar kielzog. Die haakte snel weer af en met de slotkilometer in zicht voerde Niskanen het tempo op. In de eindsprint was er echter één sneller: Tiril Weng, dé vrouw van het seizoen en leidster in de World Cup langeafstand én sprint, sprintte langs Niskanen en pakte in haar 100e World Cup-wedstrijd eindelijk haar eerste zege. Niskanen werd tweede, Karlsson nipt derde en Kalvå moest genoegen nemen met plek vier.

Etappe 2, mannen
Klæbo mocht als eerste vertrekken, Pellegrino volgde zeven seconden na hem, met Novak (+0:16), Skar (+0:17), Chanavat (+0:19) en Jouve (+0:23) daar achter. De Noorse World Cup-leider Pål Golberg mocht na 37 seconden als negende vertrekken en leek de gevaarlijkste man van achteren, maar ook landgenoot Simen Hegstad Krüger (+0:59) maakte kans. Klæbo hield een prima voorsprong vast, terwijl Golberg na zes kilometer samen met Pellegrino het achtervolgende duo vormde - Novak, Jouve en Skar zaten daar inmiddels tien seconden achter.

Klæbo hield de touwtjes stevig in handen en kwam niet in de problemen, Golberg en Pellegrino bleven strijden om de tweede plek en achter hen was vooral de strijd om de vierde plek fel. Golberg sprintte naar de tweede plaats door Pellegrino te kloppen, Krüger werkte zich in de slotronde los van de rest en werd vierde, voor landgenoten Skar en Martin Løwstrøm Nyenget.

Netanyahu bekritiseert VN-besluit tot onderzoek Palestijnse gebieden

De nieuwe Israëlische premier Netanyahu bekritiseert het besluit van de Algemene Vergadering van de VN om de decennialange bezetting van Palestijnse gebieden te laten toetsen door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Netanyahu zei letterlijk dat, net als honderden andere onzinnige resoluties van de Algemene Vergadering van de VN tegen Israël, de Israëlische regering zich ook door deze resolutie tot niets zal laten verplichten. Het Joodse volk bezet hun land niet en bezet niet hun eeuwige hoofdstad, Jeruzalem.

De Palestijnse premier Schtaje daarentegen sprak terecht over een nieuwe overwinning voor zijn volk en zijn zaak op weg naar vrijheid en nationale onafhankelijkheid.

De Algemene Vergadering van de VN nam de resolutie afgelopen vrijdag met een meerderheid aan. Bijna de hele moslimwereld stemde voor de toetsing, net als Rusland en China. 53 landen, waaronder Frankrijk, onthielden zich van stemming. De VS, het VK en Duitsland stemden tegen.

Granerud wint ook nieuwjaarsspringen in Garmisch en vergroot voorsprong in Vierschansentournee

In Garmisch-Partenkirchen is de tweede wedstrijd van de Vierschansentournee afgewerkt. De strijd om de tourneezege lijkt al enigszins in een plooi te liggen, met in de komende dagen nog de andere twee wedstrijden te gaan: eerst die in Innsbruck, daarna in Bischofshofen.

De Noor Halvor Egner Granerud, in Oberstdorf al de winnaar, zette een bijzonder indrukwekkende eerste sprong neer en ging aan de leiding, maar Anze Lanisek uit Slovenië - in Oberstdorf teleurstellend tiende - zat er erg dicht op. Ze werden op enige afstand gevolgd door de Polen Dawid Kubacki en Piotr Zyla, de nummers drie en twee in de tournee, voor thuisfavoriet Andreas Wellinger en de Oostenrijkers Manuel Fettner en Jan Hörl.

In ronde twee wist Hörl zijn positie met een sterke sprong te verdedigen, Fettner bleef hem nét voor en Wellinger leverde drie plekken in, waardoor Duitsland wéér geen thuiswinnaar kreeg. Zyla verloor twee posities, maar landgenoot Kubacki haalde stevig uit en pakte ruimschoots de leiding. Lanisek vloog daar dan weer overheen, maar er was er maar één baas boven baas: op Granerud stond geen maat, de Noor won ook in Garmisch-Partenkirchen.

In de Vierschansentournee staat Granerud uiteraard ruim aan de leiding, Kubacki is de enige die nog een klein beetje in de buurt blijft. Zyla volgt op de derde plek, voor Lanisek, Geiger en Wellinger.

Darter Van den Bergh als eerste Belg ooit in halve finales WK, ook Smith naar laatste vier

In het Alexandra Palace in Londen zijn de eerste twee kwartfinales van het wereldkampioenschap darts afgewerkt. De twee duels behoorden niet tot de spannendste wedstrijden ooit, maar waren bij vlagen zeker wel vermakelijk, zeker voor onze zuiderburen.

Dimitri van den Bergh en de Welshman Jonny Clayton openden de dag, maar in set één kwam Van den Bergh nauwelijks opdagen. De Belg herpakte zich snel en wist een ijzersterke tweede set simpel te pakken. In set drie begon Van den Bergh goed, maar Clayton kwam terug en won de set, waarna de Belg de stand in set vier weer gelijk kon trekken.

In een matige vijfde set gaf Van den Bergh het in de beslissende leg volledig uit handen, dus kwam Clayton op 3-2. Een set later sloeg de Belg dan weer toe in de beslissende leg, waarna hij ook in de zevende set de winst wist te pakken met een vroege break. Hij leverde een leg in bij Clayton in set acht, maar brak gelijk terug en via dubbel-9 wist Van den Bergh zich als eerste Belg ooit voor de halve finales te plaatsen: 5-3.

Een Engels onderonsje volgde, waarin Michael Smith tegen Stephen Bunting speelde. De twee begonnen prima en in set één was een beslissende vijfde leg nodig, waarin Bunting het liet liggen: 1-0 Smith. Bunting herpakte zich in set twee wel en gooide die met een 160-finish met 3-0 uit: 1-1. In de volgende twee sets stond Bunting heerlijk te scoren, maar slechts twee van de dertien pijlen op een dubbel gingen raak, waardoor Smith ze alsnog allebei won: 3-1, gevolgd door een simpele set en 4-1.

Vanaf set zes leek Smith het ineens erg moeilijk te krijgen. Bunting kwam op dreef, gooide zijn dubbels beter en had in no-time nog twee sets te pakken: 4-3. In de achtste set ging het echter weer fout: de ene na de andere kans op een dubbel ging mis voor Bunting, terwijl Smith het met wat moeite af wist te maken. 'Bully Boy' won met 5-3 en staat in de halve finales.

Van Empel ongenaakbaar in veldrit Baal

Fem van Empel heeft in Baal de veldrit  Grote Prijs Sven Nys gewonnen. Bij de mannen ging de zege naar Eli Iserbyt nadat Tom Pidcock in de fout ging.

Van Empel maakte haar rentree na haar val in Val di Sole twee weken geleden. Ze wilde vooral haar vorm testen maar het werd al snel duidelijk dat ze oppermachtig was. Van Empel, die haar debuut maakte voor haar nieuwe ploeg Jumbo-Visma, reed al in de eerste ronde weg van de concurrentie en die voorsprong werd gedurende de wedstrijd steeds groter.

Ze won uiteindelijk met een voorsprong van twee  minuten op Lucinda Brand. Ceylin del Carmen Alvarado eindigde als derde en zorgde zo voor een volledig Nederlands podium. "Ik heb genoten vandaag”, zei Van Empel kort na haar zege bij Sporza. "Al ben ik wel verrast dat het zo makkelijk ging, want meestal moet ik eerst wat in mijn ritme komen als ik er even tussenuit ben geweest. Ik had liever wat meer strijd gehad met de anderen, want dat is ook goed voor het opbouwen van de conditie. Ik heb er nu zelf maar iets van gemaakt; op sommige stukken heb ik stevig doorgereden, maar ik hoefde niet voluit te gaan.”

Bij de mannen leek er bij afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel een simpele zege te komen voor Tom Pidcock. De wereldkampioen reed comfortabel aan de leiding tot hij in de slotfase in de fout ging op de bulten en over de omheining vloog. Iserbyt profiteerde en reed zo naar de zege. Pidcock viel uiteindelijk nog terug naar de derde plek en moest ook Europees kampioen Michael Vanthourenhout nog voor zich dulden.

Pointer Sisters-zangeres Anita Pointer (74) overleden

De Amerikaanse soulzangeres Anita Pointer is op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. 

Dat maakte haar management via Twitter bekend. De muzikante vormde met haar zussen Bonnie, June en Ruth de groep 'The Pointer Sisters', die in de jaren 70 en 80 met nummers als 'I'm so excited', 'Jump (For my Love)' en 'Fire' wereldwijde hits had. De groep is bekroond met drie Grammy's. Anita's zussen June en Bonnie overleden eerder in respectievelijk 2006 en 2020.

De zusters groeiden op in een domineesgezin; ze begonnen hun zangcarrière in de jaren zestig in de kerk van hun vader Elton Pointer. Thuis mochten ze alleen naar gospel luisteren; seculiere muziek werd als duivels beschouwd. Dat June Pointer, de jongste zus, zonder problemen de Elvis Presley-single All Shook Up mee naar huis nam was te danken aan de b-kant: 'Crying in the Chapel'.

Begin jaren 70 scoorden de Pointer Sisters hun eerste hits en werkten ze mee aan het eerste soloalbum van Chicago-bandlid Robert Lamm. Bonnie haakte in 1978 af en ging solo; ze had korte tijd een platencontract bij Motown. Anita, June en Ruth gingen als trio verder en scoorden een aantal grote hits.

June verliet in 2004 de groep vanwege drugsproblemen en werd vervangen door een ander familielid. 

In de jaren 00 beleefden de Pointer Sisters opnieuw een succesperiode in Europa. In 2002 namen ze deel aan de 'Night of the Proms', een reeks van concerten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, en werden door het publiek verkozen tot favoriete act. 

Halsema wil aanpassing landelijke vuurwerkregels na 'onrustige jaarwisseling'

Burgemeester Halsema van Amsterdam doet een "dringend appel op het kabinet" om de landelijke vuurwerk-wetgeving aan te passen. Dit na een jaarwisseling die de burgemeester in een bericht op Instagram betitelt als "onrustig". Zo meldt AT5

Dit jaar gold een afsteekverbod in Amsterdam. Wel was het als bedrijf met een vergunning toegestaan om vuurwerk te verkopen. Particulieren mochten vuurwerk kopen, ook mochten ze het in bezit hebben, maar afsteken mocht dus niet. 

Handhavers deelden vannacht boetes uit aan mensen die, onder meer op de Dam, vuurwerk afstaken. Toch werd er massaal vuurwerk afgestoken in de stad. En dat merkten de hulpdiensten, zag Halsema met eigen ogen. Samen met hoofdcommissaris Frank Paauw en hoofdofficier van justitie René de Beukelaer liep ze vannacht namelijk mee met de hulpdiensten. 

Onhoudbare situatie
"De brandweer is de hele nacht bezig geweest om branden te blussen en te voorkomen", aldus Halsema. "Politiemensen en handhavers hadden de handen vol aan het handhaven van de openbare orde en het ondersteunen van de brandweer en andere hulpdiensten."

Zolang de landelijke wet- en regelgeving niet wordt aangepast is er volgens de burgemeester sprake van een onhoudbare situatie in de stad. "Vuurwerk kopen mag, maar afsteken niet. Ik doe dan ook nogmaals een dringend appel op het Kabinet om de wetgeving aan te passen met de situatie van vannacht nog vers in het geheugen."

Tijdens jaarwisseling projectie racistische leuzen op Erasmusbrug Rotterdam

Op de Erasmusbrug in Rotterdam zijn afgelopen nacht om klokslag 00.00 uur racistische leuzen geprojecteerd. Op de zijkant van de brug waren teksten als 'vrolijk blank 2023', 'white lives matter' en 'zwarte piet deed niets verkeerd' te lezen. De teksten waren te zien tijdens de RTL live-uitzending van het aftelmoment naar de jaarwisseling. 

De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart. 

Naast de eerder genoemde teksten werden ook de '14 Words' van David Lane geprojecteerd. Hij was een Amerikaanse neo-nazi die ook lid was van de Ku Klux Klan en terreurorganisatie The Order.

White Lives Matter is een uitdrukking die in 2015 begon als reactie op de sociale rechtvaardigheidsbeweging Black Lives Matter. De Aryan Renaissance Society, een blanke supremacistische organisatie, was een groep die de uitdrukking 'White Lives Matter' als slogan gebruikte. Binnen een jaar werd de term ook gebruikt door de Ku Klux Klan. 

FOK! Wat een weer: hallo 2023!

winterbanner

Vanochtend is er veel bewolking en is het op veel plaatsen droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, in het Waddengebied mogelijk hard, windkracht 7.

Vanmiddag is er veel bewolking en valt plaatselijk regen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond is het bewolkt en komen er van het zuiden uit perioden met regen. De wind wordt zuidelijk en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Hopelijk gaat het vuurwerk omhoog de lucht in, niet horizontaal (Foto: Pixabay)
Hopelijk gaat het vuurwerk omhoog de lucht in, niet horizontaal (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

AI Picture Gallery #84

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem eenápremium accountáen steun FOK!

Rusland zet luchtaanvallen Oekra´ne voort tijdens jaarwisseling

Rusland begon het nieuwe jaar met een luchtaanval op de Oekraïense hoofdstad Kyiv. 

Kort voor middernacht lokale tijd troffen Russische aanvallen twee wijken van de stad, meldt burgemeester Klitschko op Telegram. Een man werd hierbij gedood en minstens 20 anderen raakten gewond. Al tijdens de hele oudejaarsavond waren er talloze luchtaanvallen in heel Oekraïne.

De Oekraïense president Zelenskyy kondigde in zijn nieuwjaarsspeech aan dat de Oekraïners zouden blijven vechten totdat ze Rusland zullen verslaan. De Russische president Poetin hield zijn nieuwjaarstoespraak vanuit het hoofdkwartier van het zuidelijke militaire district van Rusland, waar hij volgens het Kremlin onderscheidingen uitdeelde aan soldaten. Volgens Poetin staat Rusland 'moreel' en 'historisch' aan de goede kant in dit conflict met Oekraïne.

VN roept op tot meer wederzijds respect op internet

VN-mensenrechtencommissaris Volker Türk heeft opgeroepen om de strijd aan te gaan tegen haatzaaiende uitlatingen, desinformatie en tot meer wederzijds respect en mededogen op internet.

 "Ik hoop dat we de vrijheid zullen hebben om onze mening te kunnen uiten met de zekerheid dat we worden beschermd tegen haat en desinformatie", zei Türk. De Oostenrijker, die sinds oktober in functie is, riep op om mogelijke meningsverschillen op internet met respect voor iedereen te voeren en om van het wereldwijde web in 2023 om te zetten tot een "waardiger communicatie gelegenheid" te maken.

KroatiŰ voert de euro in en maakt deel uit van het Schengengebied

De euro is sinds vandaag de nationale munteenheid in Kroatië.

Hiermee is Kroatië het 20e land dat de gemeenschappelijke EU-munt invoert. Litouwen zette deze stap voor het laatst in 2015. Bovendien maakt Kroatië nu deel uit van het zogenaamde Schengengebied. Bij reizen tussen de 27 Schengenlanden zijn er geen identiteitscontroles aan de grenzen, dit geldt vanaf eind maart voor vliegreizen naar Kroatië.

DING FLOF BIPSK ? 

Vuurwerkverbod Amsterdam maakt weinig indruk, massaal geknal bij jaarwisseling

Van het vuurwerkverbod was rond 00.00 uur bijna niets te merken. Er werd, net als tijdens voorgaande jaren, massaal vuurwerk afgestoken in  Amsterdam. Zo meldt AT5

Het ging in Amsterdam om een lokaal afsteekverbod. Toch mocht er in de stad wel gewoon vuurwerk verkocht worden en was alleen bezit niet strafbaar. 

Op de Dam werden eerder vanavond door handhavers wel boetes uitgedeeld aan mensen die vuurwerk afstaken. Op veel andere plekken werd ook overdag en 's avonds niet opgetreden. 

Beelden die op verschillende plekken zijn gemaakt rond middernacht: 

Dag 2022, hallo 2023!

 FOK! wenst alle users een heel goed, gezond en vooral gezellig 2023 toe! 


The Year

What can be said in New Year rhymes,

That’s not been said a thousand times? 

The new years come, the old years go,

We know we dream, we dream we know. 

We rise up laughing with the light,

We lie down weeping with the night. 

We hug the world until it stings,

We curse it then and sigh for wings. 

We live, we love, we woo, we wed,

We wreathe our prides, we sheet our dead. 

We laugh, we weep, we hope, we fear,

And that’s the burden of a year. 

By Ella Wheeler Wilcox

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #848
special
AI Picture Gallery #110
special
AI Picture Gallery #109
special
Random Pics van de Dag #847
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
©FOK.nl e.a.