Skeletonster Bos 5e in Lake Placid, Hermann en Weston winnen

In het Amerikaanse Lake Placid is alweer de derde World Cup-wedstrijd van het skeletonseizoen afgewerkt. Dat gebeurde met flink wat sneeuwval om de baan heen, maar in tegenstelling tot in Whistler kwam dat niet op de baan en was er gelukkig weinig invloed op de wedstrijd.

Mannen
De Britten gingen lekker op het Amerikaanse ijs: Matt Weston was in de eerste run de snelste, Marcus Wyatt volgde op 0,28 seconden. De twee Zuid-Koreanen Jung Seung-gi (+0,37) en Kim Ji-soo (+0,39) streden om de derde plek en werden gevolgd door de Duitsers Christopher Grotheer en Axel Jungk (beiden +0,45) - Yin Zheng uit China zat er met 0,46 seconden ook nog lekker bij.

In run twee leverde Yin twee plekken in, waarna Jungk met 0,03 seconden de leiding pakte. Grotheer ging een klap harder en pakte met 0,34 seconden plek één over, waarna Kim met 0,44 seconden drie plekken verloor. Jung kwam op 0,08 seconden van Grotheer's tijd over de streep, maar pakte Wyatt daar wel mee: de Brit gaf 0,24 seconden toe. Weston mocht het afmaken en dat deed hij: met 0,16 seconden pakte hij de winst, voor Grotheer en Jung.

Vrouwen
Het was een Duitse tweestrijd om de winst, in elk geval na één run. Tina Hermann stond bovenaan, maar de jonge Susanne Kreher gaf slechts drie honderdsten van een seconde toe op haar landgenote. Op 0,15 seconden volgde de Australische Jaclyn Narracott, vlak voor haar Nederlandse teamgenote Kimberley Bos (+0,17) en de derde Duitse, Hannah Neise (+0,18). Anna Fernstädt uit Tsjechië en de Amerikaanse Kendall Wesenberg (beiden +0,23) streden ook nog volop mee om de podiumplekken.

Wesenberg viel in run twee 0,22 seconden terug achter landgenote Kelly Curtis, Fernstädt verloor met 0,72 seconden achterstand zelfs vier plekken. Neise haalde het ook niet en kwam 0,14 seconden tekort op Curtis, Bos nestelde zich precies tussen de twee in (+0,10). Narracott kwam tot op 0,04 seconden, maar Curtis hield stand. Kreher bracht daar eindelijk verandering in: de Duitse was twee honderdsten sneller. Hermann deed daar nog een flinke schep bovenop en pakte met 0,31 seconden voorsprong de winst, voor Kreher en Curtis - Bos werd uiteindelijk vijfde.