Ridouan Taghi: lees zelf, briefwisseling met Mohammed B. ging alleen over islam

Volgens Ridouan Taghi ging zijn briefwisseling met Mohammed B. alleen over hun grote liefde voor de islam. Er zitten verder geen verborgen boodschappen of gecodeerde opdrachten tot eliminatie van prinses Amalia in, zegt Taghi.

Daarom heeft Taghi zijn advocaat toestemming gegeven de brieven te openbaren zodat iedereen kan zien dat ze slechts een gezamelijke liefde delen voor de islam. Mohammed B. is de moslim die uit liefde voor zijn islam zich genoodzaakt zag Theo van Gogh te vermoorden.

In een quootje beweert Ridouan tevens dat hij helemaal geen kopstuk binnen de Mocro-maffia is. Dat zijn allemaal leugens die justitie via de Telegraaf verspreidt. Ridouan noemt dat een levensgevaarlijke cocktail.

"Inmiddels wordt het beeld geschetst van een levensgevaarlijke cocktail. Namelijk dat van een moslimextremist die communiceert met een kopstuk van de ‘zogenaamde’ Mocro-maffia. Over de motieven van justitie om via De Telegraaf dit fictieve beeld van dreiging te schetsen kan ik alleen maar gissen.", zegt Taghi.

Verder legt hij uit dat Mohammed B. alleen zijn ontbijt en avondeten klaarmaakte in de keuken. Daarbij was geen persoonlijk contact.

Ridouan zegt daarover: "De maaltijden werden iedere dag in de keuken bereid en door een bewaarder naar mijn cel gebracht. Er is op geen enkele wijze sprake geweest van vrijelijke onderlinge communicatie of ontmoetingen."


Update 04.25 uur:

Lees/download (PDF) de handgeschreven brieven hier.