FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 september 2022

Random Pics van de Dag #739

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

AI Picture Gallery #1

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Oxenfree II uitgesteld naar 2023

Oxenfree II: Lost Signals gaat niet meer zoals gepland in 2022 uitkomen. De game is naar een onbekend datum in 2023 verschoven. Dat heeft Netflix, die namens ontwikkelaar Night School Studios de game uitgeeft, bekendgemaakt. Het spel is in de maak voor PS5, PS4, Switch en pc (Steam).

Oxenfree II is net als zijn voorganger een horror-achtige graphic novel. Je kunt rondlopen en de wereld van de game verkennen, maar voor de rest ben je eigenlijk enkel met andere personages aan het praten en dialoogkeuzes aan het maken. Het spel won in 2016 veel prijzen voor 'beste narratief'. De sequel speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste game af. Je speelt Als een nieuw personage genaamd Riley.

Scorn-gameplayfilmpje toont proloog

Scorn is een horrorspel dat op 21 oktober uitkomt voor Xbox Series X|S en pc. De game van ontwikkelaar Ebb Sowftware heeft wel geweren en schieten, maar is vooral gericht op puzzels oplossen. Je moet een sfeervolle wereld verkennen en met allerlei groteske elementen spelen.

In het onderstaande gameplayfilmpje kun je acht minuten van het proloog zien en daarmee ook een vrij goede indruk krijgen van hoe deze game gaat werken.

EBI-regime wordt strenger

Het regime in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught moet strenger voor die gedetineerden die er vanwege levensbedreigend voortgezet crimineel handelen of zware georganiseerde misdaad zitten. Dat schrijft minister Weerwind voor Rechtsbescherming, mede namens minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid, vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Met de nieuwe regels wil de minister voorkomen dat gedetineerden in de EBI hun contacten met de buitenwereld misbruiken om crimineel te handelen.

Aanscherping EBI-regels
Recente ontwikkelingen laten zien dat het huidige wet- en regelgevend kader tekort schiet. Na aanpassing van de regelgeving mogen gedetineerden die op de zogenaamde C- en D-gronden in de EBI geplaatst zijn nog maar één keer per week 10 minuten bellen met iemand die zich fysiek op een door DJI aangewezen locatie bevindt, en één keer per week maximaal één bezoeker ontvangen. Voorheen mochten deze gedetineerden drie keer per week 10 minuten bellen en 3 bezoekers per week ontvangen. De aangepaste regelgeving wordt zo snel mogelijk ingevoerd.

Minister Weerwind: "Met de nieuwe regels wordt het opleggen van beperkingen voortaan mijn verantwoordelijkheid. Hiermee wil ik voorkomen dat gevangenismedewerkers een doelwit worden van criminelen die druk uitoefenen om opgelegde beperkingen op te heffen. In de strijd tegen internationale georganiseerde criminaliteit zet het kabinet alles op alles om de mannen en vrouwen te beschermen die dagelijks voor onze democratische rechtsstaat en veiligheid werken."

Minister Yeşilgöz-Zegerius: "Mensen moeten er op kunnen vertrouwen dat criminelen die we opsluiten niet langer een gevaar vormen voor de samenleving. De professionals in de strafrecht- en executieketen werken daar dagelijks aan. Als zij tegen de grenzen van wetten en regels oplopen, is het onze taak die wetten zo in te richten dat we criminelen altijd een stap voor kunnen zijn."

Visueel toezicht EBI-gedetineerde en advocaat
Minister Weerwind bereidt ook met spoed een aanpassing van de Penitentiaire Beginselenwet voor om voor een kleine groep gedetineerden nog verdere beperkingen te kunnen opleggen. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde communicatiemogelijkheden of contacten op basis van zeer ernstige risico’s voor de veiligheid van de samenleving helemaal verboden worden. Hierin wordt ook de mogelijkheid van visueel toezicht op gesprekken tussen die specifieke groep gedetineerden en hun advocaat geïntroduceerd. Naar verwachting wordt het wetsvoorstel in het eerste kwartaal van 2023 ingediend bij de Tweede Kamer.

Stevig juridisch instrumentarium
Op initiatief van minister Weerwind wordt begin 2023 een Europese conferentie georganiseerd over voortgezet crimineel handelen tijdens detentie. Het doel is een internationale uitwisseling van kennis en ervaring op alle mogelijke maatregelen. Verder wordt in de eerste helft van 2023 het aangekondigde WODC-onderzoek naar het Italiaanse 41bis regime opgeleverd. Met alle informatie wordt het wetgevend kader dat we nodig hebben om criminelen een stap voor te blijven verder uitgewerkt.

Voetbalfans en concertgangers opnieuw in de kou: Voor Beter OV woest op de NS

Op 1 oktober speelt Ajax in de Johan Cruijf Arena (55.000 bezoekers) en vindt er ook een concert plaats in Ziggo Dome (15.000). Tegelijkertijd is slechts 1 spoor tussen Amsterdam en Utrecht beschikbaar vanwege werkzaamheden. Hierdoor is er geen treincapaciteit beschikbaar voor de bezoekers. Daarom heeft NS moeten besluiten om van 16.00 uur tot het einde van de dag geen treinen te laten stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA. NS neemt de maatregel volgens een woordvoerder met pijn in het hart om te voorkomen dat er zeer onveilige situaties ontstaan. NS is inmiddels met de partners in het ArenA-gebied in gesprek om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

De woordvoerder: "Vanwege de werkzaamheden kan NS 2 in plaats van 8 treinen per uur/richting op het traject Utrecht-Amsterdam Bijlmer ArenA-Amsterdam Zuid-Schiphol Airport. Binnen een paar uur tijd op de late avond willen circa tienduizend reizigers met de trein terug naar huis. Daar is vanwege het beperkte treinverkeer en het late tijdstip geen capaciteit voor en dan zouden we niet kunnen garanderen dat we iedereen nog thuis kunnen brengen. Zonder ingrijpen leidt dit tot zeer onveilige situaties voor onze reizigers en collega’s in de treinen en op de stations.

Daarom heeft NS moeten besluiten om van 16.00 uur tot einde dag geen treinen te stoppen op station Amsterdam Bijlmer-ArenA. Dit geldt ook voor treinen van en naar Utrecht op de stations Amsterdam Zuid en Duivendrecht. Als mobiliteitsbedrijf willen wij het liefst iedereen met de trein naar hun bestemming brengen, maar dat moet wel veilig kunnen."

Alternatief reisadvies
Hij vervolgt: "We hebben met de organisaties van de Johan Cruijff ArenA, Ziggo Dome, Gemeente Amsterdam, GVB en Politie een aangepast reisadvies afgestemd. Bezoekers wordt geadviseerd hun reis vooraf te boeken met andere vervoermogelijkheden dan de trein. GVB rijdt de normale metrodienstregeling en vergroot de capaciteit. Advies aan metroreizigers om zowel voor als na de evenementen de reisplanner te raadplegen. Advies aan reizigers die met de auto komen om zoveel mogelijk samen te reizen. Naast parkeergelegenheid rondom de Johan Cruijff ArenA, kan men ook terecht bij RAI, Zeeburg of Olympisch stadion en vandaar de metro nemen naar het ArenA-gebied. Bezoekers kunnen voor uitgebreider advies tevens de sites van de organisatoren en evenementlocaties raadplegen. Overige reizigers raden we aan de reisplanner te checken. De reisplanner is vanaf woensdagmiddag up-to-date.

Afstemming partijen
En tot slot: "We zien het afgelopen jaar een sterke toename van grootschalige activiteiten in het ArenA-gebied. Hier komen steeds meer bezoekers naartoe, waarvan een steeds groter deel met de trein. Als duurzaam mobiliteitsbedrijf juichen wij dit toe. Een veilig verloop hiervan is wel een belangrijke randvoorwaarde. We zijn met de partners in het ArenA-gebied in gesprek. De afstemming over de programmering in het gebied, de aankomst- en vertrektijden van bezoekers en mogelijke werkzaamheden aan het spoor of in de stationsomgeving zijn voor NS onderwerp van gesprek."

Maatschappij Voor Beter OV woest
Maatschappij Voor Beter OV merkt op dat het lang niet ieder weekend zo druk is rond Amsterdam ArenA: de helft van de weekends speelt Ajax een uitwedstrijd. Dat scheelt wel 55.000 stadionbezoekers. De vraag is, in hoeverre ProRail en KNVB de werkzaamheden en het speelschema beter kunnen afstemmen, aldus de reizigersorganisatie.

Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst: “Maar dat is nog geen vrijbrief voor de NS om achteloos het probleem bij de Amsterdamse vervoerder GVB over de schutting te flikkeren. De NS heeft immers in de concessie verankerde bedienplicht voor alle stations, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Die plicht wordt nu opnieuw niet nagekomen. En het ook sluiten van de stations Zuid en Duivendrecht voor reizigers naar Utrecht (en verder) gaat veel te ver omdat daardoor alle reizigers worden gedupeerd, en niet alleen bezoekers van het Arena-gebied. Maar zulke problemen zal een monopolist als de NS worst wezen.”

Aanhouding in Polen in moordonderzoek Peter R. de Vries

In Polen is een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het betreft een 30-jarige man met de Poolse nationaliteit. De verdachte is aangehouden door de Poolse politie op verzoek van Nederland. Het Openbaar Ministerie heeft om zijn uitlevering gevraagd. Het is nog onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. De nu opgepakte 30-jarige Pool wordt ervan verdacht dat hij heeft geholpen bij de voorbereiding van de aanslag. Hij zou destijds in Rotterdam woonachtig zijn geweest.

De vermoedelijke uitvoerders van de moord op De Vries werden op 6 juli 2021 opgepakt en staan terecht bij de rechtbank Amsterdam.

Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. In dat onderzoek werd op 4 juli 2022 de vermoedelijke aanstuurder van de twee uitvoerders aangehouden. Dit is een 27-jarige Poolse man. Op die dag werden in Spanje en Curaçao ook twee verdachten opgepakt wegens betrokkenheid bij de aanslag.

Deze drie verdachten staan in een aparte rechtszaak terecht. Op 13 oktober 2022 is de eerste voorbereidende (pro forma) rechtszitting.

Prijs Europees aardgas gedaald tot laagste niveau sinds eind juli.

De prijs van Europees aardgas is flink gedaald en heeft nu het laagste niveau sinds eind juli.

De prijs van het TTF-futurescontract voor Nederlands aardgas daalde 's ochtends met ruim 5 procent tot 172 euro per megawattuur. Vrijdag stond het nog op $188. Het TTF-contract dient als richtlijn voor het Europese prijspeil. Eind augustus was de prijs ruim 300 euro.

Volgens deskundigen is een van de redenen voor de daling dat de landen in Europa erin zijn geslaagd hun reserves sneller aan te vullen dan verwacht.

Van Houwelingen (FvD) vervangt swastika bij ministers door hamer en sikkel

Ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) overwegen om stappen tegen FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen te nemen omdat hij een Tweet met een gefotoshopte afbeelding van hen met een nazivlag heeft geplaatst. Zij vinden de geplaatste Tweet stuitend. Zo meldt het AD

Update 26 september 12.05 uur: Van Houwelingen heeft inmiddels de Tweet vervangen door een andere versie, schrijft hij zelf op Twitter. “Omdat de SDG-vlag welbeschouwd toch nóg verwanter is aan de hamer-en-sikkel van de communistische internationale dan aan de Swastika.”

Eerdere berichtgeving: Kuipers hees vrijdag de vlag van de Sustainable Development Goals (SDG's) en plaatste daar een foto van op Twitter. SDG's zijn de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling, die een eind moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. De doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Bij de tweet van Kuipers staat: "Een gezonde en leefbare planeet voor iedereen, daar kunnen we als ministerie én zorgsector aan werken."

Van Houwelingen plaatste zaterdag een tweet met dezelfde foto als die van Kuipers, maar plaatste er een gefotoshopte afbeelding naast van de minister met een nazivlag.

Zuid-Korea en de VS gestart met oefeningen voor Koreaanse kust

Zuid-Korea en de VS zijn begonnen aan hun eerste gezamenlijke marine-oefening sinds vijf jaar voor de Koreaanse kust.

Meer dan 20 schepen en vliegtuigen nemen deel aan de vierdaagse manoeuvre. Zowel operaties tegen schepen en onderzeeërs als tactische manoeuvres worden getraind. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste militaire bondgenoot van Zuid-Korea. Daar zijn ongeveer 28.500 Amerikaanse soldaten gestationeerd. In augustus hebben Zuid-Korea en de Verenigde Staten ook al grote militaire manoeuvres uitgevoerd.

Noord-Korea heeft gisteren opnieuw een ballistische raket getest. Sinds het begin van het jaar heeft het internationaal geïsoleerde en gesanctioneerde land meer wapensystemen getest dan ooit tevoren.

Parlementsverkiezingen in ItaliŽ: duidelijke overwinning voor rechts

Het rechts-conservatieve kamp heeft gisteren een duidelijke overwinning behaald bij de parlementsverkiezingen in Italië. De leider van de Fratelli d'Italia-partij, Meloni, maakt aanspraak op de vorming van de nieuwe regering. Ze zou de eerste vrouw kunnen worden die leiding geeft aan een Italiaanse regering. Volgens prognoses zal haar rechts-populistische partij met zo'n 25 procent de sterkste zijn.

Al met al kreeg de alliantie van Fratelli d'Italia, de Lega van voormalig minister van Binnenlandse Zaken Salvini en de Forza Italia van voormalig premier Berlusconi ruim 43 procent van de stemmen. Dat zou genoeg moeten zijn voor een duidelijke meerderheid in beide kamers van het parlement.

Volgens de beschikbare resultaten stemde ongeveer 26 procent voor de centrumlinkse alliantie van de Democratische Partij en anderen. De Vijfsterrenbeweging verloor duidelijk stemmen en kwam uit op ongeveer 15 procent. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is van plan later vandaag de officiële verkiezingsuitslag bekend te maken. De opkomst lag rond de 64 procent, dit was de laagste opkomst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vier jaar geleden stemde 74 procent van de kiesgerechtigden. 

Meloni roept op tot eenheid
Meloni benadrukte dat de Italianen een duidelijke boodschap hadden afgegeven. Ze riep op tot saamhorigheid om de problemen van het land op te lossen.

De DP gaf de nederlaag toe en verklaarde dat zij in het volgende parlement de grootste oppositiemacht zou leveren. Een woordvoerster van de DP zei dat de rechtse conservatieven nu een meerderheid hebben in het parlement, maar niet in het land.

Feest met roots naar Mussolino
De partij Fratelli d'Italia vertegenwoordigt nationalistische, EU-kritische en soms racistische standpunten. Bij de algemene verkiezingen van 2018 had ze iets meer dan vier procent. Nu heeft het meer stemmen dan de rechts-populistische Lega en het conservatieve Forza Italia samen.

De partij Melonis wordt vaak omschreven als postfascistisch. Het is een van de opvolgers van de MSI-beweging, die na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd opgericht door voormalige functionarissen van de fascistische dictator Mussolini (1883-1945). Meloni is toegewijd aan de wortels van haar partij en veroordeelt het fascisme niet ronduit. De Fratelli d'Italia, opgericht in 2012, gebruiken een vlam in hun logo die doet denken aan Mussolini en een symbool is van rechts. Meloni zegt er 'trots' op te zijn.

Gematigd gedurende de verkiezingscampagne
In de verkiezingscampagne gedroeg de 45-jarige zich gematigder. Ze probeerde ook de zorgen van het buitenland weg te nemen over rechtse partijen en verzekerde dat Italië een betrouwbare partner zou blijven. Ze verwierp ook het feit dat een verkiezingsoverwinning zou kunnen leiden tot een autoritaire wending of het vertrek van Italië uit de Europese Unie en de gemeenschappelijke munt, de euro.

Met betrekking tot de oorlog in Oekraïne heeft Meloni altijd haar steun voor Oekraïne benadrukt en wordt ze beschouwd als een aanhanger van de NAVO. Ze staat echter ook bekend om haar kritiek op Brussel.

Vervroegde verkiezingen door het aftreden van Draghi
Sinds de algemene verkiezingen van maart 2018 zijn er in Italië drie regeringen geweest, de eerste twee onder Giuseppe Conte. Voormalig ECB-baas Draghi werd begin 2021 benoemd tot premier. Volgens plan had er pas begin 2023 verkiezingen voor een nieuw parlement moeten zijn.

Echter, de Vijfsterrenbeweging sprak in juli uit geen vertrouwen meer in Draghi te hebben na een wetsvoorstel, wat hem ertoe bracht af te treden. Draghi blijft echter in functie totdat een nieuwe regering is beëdigd - dat kan weken duren.

FOK! Wat een weer! Veel regen + wind = koud weer!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Het was zondag gisteren. Deed de naam zijn eer aan? Hmmz... gedeeltelijk wel. Er waren zeker opklaringen in het land, maar ook buien. Collega DJMO merkte op dat het aardig doorregende. Dat klopt, de buien die met name in het begin van de middag vielen, waren toch wel tamelijk actief. Dat was niet helemaal verwacht. Er passeerde namelijk een hoogtetrog en die was wat meer uitgesproken dan dat de modellen lieten zien voor vandaag. 

In de loop van de middag werden de buien inderdaad wel wat lichter en het werden er ook steeds minder. De zon scheen vanmiddag ook af en toe. Op zich was het nog wel enigszins aangenaam vandaag met weinig wind. Hier komt echter snel verandering in.

Een diepe depressie gaat ons de hele week parten spelen en als deze wegtrekt staat de volgende alweer te trappelen. Derhalve gaat het behoorlijk nat en winderig worden de komende dagen, al zullen er ook wel eens wat opklaringen tussendoor te zien zijn.

Vannacht komt de eerste storing al naderbij. De bewolking neemt geleidelijk toe en in de loop van de nacht kan er hier en daar al wat regen gaan vallen. De minima liggen rond de 9 graden.

Morgenochtend gaat het dan zeker in het westen behoorlijk stevig doorregenen en uiteindelijk komt ook het oosten aan de beurt. Het zal dan ook een grotendeels bewolkte dag gaan worden. Uiteindelijk trekt de aanhoudende regen naar Duitsland toe weg, maar dan komen we van de regen in de drup. Direct daarna gaan zich op zee stevige buien vormen en ook deze kunnen zeker in de kustprovincies erg veel regen gaan brengen. Landinwaarts neemt de activiteit wel iets af, maar ook daar kan er nog wel een flinke bui vallen. In de avond is er bij de buien ook kans op onweer. 

Ook de wind gaat meedoen. Vannacht al draait deze naar een westelijke richting en kan aan zee soms al vrij krachtig worden. Overdag neemt deze verder toe naar krachtig tot hard. Ook in het binnenland komt er dan een stevige wind te staan. Bij dit alles ligt het kwik morgenmiddag rond de 13 graden. In de regen nog iets lager. Uitermate fris dus voor deze tijd van het jaar. Normaal gesproken is het een graad of 18.

De hoeveelheden neerslag kunnen vandaag  oplopen tot wel 45 mm. Uiteraard het meeste nabij de wateroppervlakten. In het binnenland wordt er tussen de 10 en 15 mm verwacht. 

Tot ziens maar weer!  

De Hommel (Foto: Stephan5)

Molen 'De Hommel' staat er prachtig bij in een stralend zonnetje. Hier is komende week nauwelijks sprake van. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

BMX'ster Smulders pakt World Cup-zege in Colombia

In het Colombiaanse Bogota is zondagavond de tweede van vier World Cup-wedstrijden BMX aldaar gehouden. Volgend weekeinde staan er nog weer twee op het programma, waarmee het seizoen dan ook wordt afgesloten wat grote internationale wedstrijden betreft.

Vrouwen
Laura Smulders pakte zaterdag een tweede plek, dit keer deed de World Cup-leidster het nog wat beter: ze bekroonde een ijzersterke start met de overwinning, alleen de Amerikaanse Alise Willoughby bleef in de buurt. Lauren Reynolds uit Australië werd derde, Manon Veenstra zesde - Merel Smulders ging er in de halve finales uit, Judy Baauw in de kwartfinales.

Mannen
Geen van de Nederlanders schopte het tot de finale: Niek Kimmann, een dag eerder nog de winnaar, strandde in de halve finales, Jay Schippers, Justin Kimmann en Mitchel Schotman in de kwartfinales en Dave van der Burg nog een ronde eerder. In de finale maakte Cameron Wood grote indruk en de Amerikaan pakte dan ook de winst, voor de Fransman Joris Daudet en Izaac Kennedy uit Australië.

Mannen onder 23
Mauricio Molina zorgde voor een fraaie Chileense overwinning, hij hield het Franse duo Tatyan Lui Hin Tsan en Mateo Colsenet knap van zich af. Ynze Oegema en de gevallen Jason Noordam sneuvelden in de halve finales, Boris Brekelmans en Brian van Eeuwijk kwamen de achtste finales respectievelijk de herkansingen niet door.

Vrouwen onder 23
Geen Nederlandse deelname, maar wel wederom een Letse zege: Veronika Sturiska pakte de dubbel na haar zege op zaterdag. Plek twee was voor de Amerikaanse McKenzie Gayheart, voor de Belgische Aiko Gommers.

Finales vanaf 1:05 uur

Ridouan Taghi: lees zelf, briefwisseling met Mohammed B. ging alleen over islam

Volgens Ridouan Taghi ging zijn briefwisseling met Mohammed B. alleen over hun grote liefde voor de islam. Er zitten verder geen verborgen boodschappen of gecodeerde opdrachten tot eliminatie van prinses Amalia in, zegt Taghi.

Daarom heeft Taghi zijn advocaat toestemming gegeven de brieven te openbaren zodat iedereen kan zien dat ze slechts een gezamelijke liefde delen voor de islam. Mohammed B. is de moslim die uit liefde voor zijn islam zich genoodzaakt zag Theo van Gogh te vermoorden.

In een quootje beweert Ridouan tevens dat hij helemaal geen kopstuk binnen de Mocro-maffia is. Dat zijn allemaal leugens die justitie via de Telegraaf verspreidt. Ridouan noemt dat een levensgevaarlijke cocktail.

"Inmiddels wordt het beeld geschetst van een levensgevaarlijke cocktail. Namelijk dat van een moslimextremist die communiceert met een kopstuk van de ‘zogenaamde’ Mocro-maffia. Over de motieven van justitie om via De Telegraaf dit fictieve beeld van dreiging te schetsen kan ik alleen maar gissen.", zegt Taghi.

Verder legt hij uit dat Mohammed B. alleen zijn ontbijt en avondeten klaarmaakte in de keuken. Daarbij was geen persoonlijk contact.

Ridouan zegt daarover: "De maaltijden werden iedere dag in de keuken bereid en door een bewaarder naar mijn cel gebracht. Er is op geen enkele wijze sprake geweest van vrijelijke onderlinge communicatie of ontmoetingen."


Update 04.25 uur:

Lees/download (PDF) de handgeschreven brieven hier.

Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.