Oranje voetbalsters beginnen EK met gelijkspel tegen Zweden

Oranje is het EK voetbal voor vrouwen begonnen met een gelijkspel. In Sheffield kende het Nederlands elftal een moeizaam begin tegen Zweden en keek het bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar dankzij een treffer van Jill Roord in de tweede helft hield Oranje een gelijkspel over tegen Zweden.

Oranje had het in de eerste helft lastig tegen Zweden. Na ruim een half uur kwamen de Zweedse dames ook op voorsprong dankzij Jonna Andersson, die Daphne van Domselaar passeerde. Van Domselaar was even daarvoor ingevallen nadat aanvoerder Sari van Veenendaal na een botsing geblesseerd het veld moest verlaten. Ook Aniek Nouwen moest in de eerste helft geblesseerd afhaken.

In de tweede helft ging het beter voor het Nederlands elftal en binnen tien minuten in de tweede helft kwam Oranje op gelijke hoogte dankzij Roord. Nederland en Zweden kregen in het vervolg van de tweede helft nog wat kansen, maar het bleef 1-1 in Sheffield.

Ook Portugal en Zwitserland, die in dezelfde poule zitten als Nederland en Zweden speelde gelijk. Zwitserland kwam op een 2-0 voorsprong, maar dankzij een sterke tweede helft kwam Portugal langszij en werd het 2-2. Daardoor staan alle ploegen na één wedstrijd op één punt. Woensdag speelt Oranje de volgende wedstrijd op het EK, dan neemt het Nederlands elftal het op tegen Portugal.