Reddick wint NASCAR-race op Road America, Hezemans finisht niet

Op het circuit van Road America is zondagavond door de heren in de NASCAR Cup Series weer eens op een 'regulier' circuit gereden. Dat was inclusief Nederlandse deelname: Loris Hezemans was er voor de tweede keer bij.

Chase Elliott vertrok van poleposition, Chase Briscoe stond naast hem en Kyle Larson volgde met Tyler Reddick, Austin Cindric en Michael McDowell achter zich - Loris Hezemans vertrok vanaf de 36e plek.

Elliott domineerde de eerste stage, maar maakte voor het einde van de stage een pitstop en schonk de stagewinst zo aan Briscoe, voor Cindric en Alex Bowman. Hezemans had het ondertussen lastig: hij stond in de garage met technische problemen.

Met Elliott en Larson voorop begon stage twee, waar Elliott wederom de dienst uitmaakte. Ook nu kwam hij weer vroegtijdig nieuwe banden halen, waardoor Ryan Blaney de stage won, voor nota bene Joey Hand en Ty Dillon.

Elliott had zo bij de herstart gewoon de leiding, Reddick, Larson en Ross Chastain volgden. Hij bleef domineren en kwam een kleine twintig ronden voor het einde binnen voor in principe zijn laatste stop, waarbij Reddick hem bíjna passeerde.

Niet veel later wist Reddick de leiding over te nemen en hij sloeg gelijk een gaatje. Elliott bleef vervolgens wel in de buurt, maar een echte aanval kwam er niet meer en dus ging de winst naar Reddick, voor Elliott en ver voor Larson. Hezemans finishte uiteindelijk niet.