Djokovic maakt op Wimbledon einde aan sprookje Van Rijthoven

Tim van Rijthoven is uitgeschakeld op Wimbledon. In de vierde ronde van het derde grandslamtoernooi van het jaar was Novak Djokovic in vier sets te sterk voor de Nederlander: 6-2, 4-6, 6-1, 6-2.

Tim van Rijthoven moest het in de vierde ronde opnemen tegen Novak Djokovic, de nummer één op de plaatsingslijst. Van Rijthoven zelf de nummer 104 van de wereld en op Wimbledon toegelaten met een wildcard verloor in de tweede game van de wedstrijd direct zijn service. Djokovic liep snel uit naar een 3-0 voorsprong en ondanks dat de Nederlander verschillende kansen kreeg om terug te komen in de set ging de openingsset naar de de Serviër.

In de tweede ging het gelijk op tussen de beide tennissers. Bij 3-3 sloeg de 25-jarige toe op de service van Djokovic en zorgde voor de eerste break van de tweede set. Van Rijthoven behield die break voorsprong vast en mocht op 5-4 voor de set serveren en in die game was het vooral de service die de doorslag gaf voor de Nederlander. Na verschillende breakpunten te hebben weggespeeld dankzij een sterke service maakte hij het een ace af.

In set drie en vier wist Djokovic snel door de service van Van Rijthoven en in beide sets kwam hij niet meer terug en won de Serviër alsnog vrij eenvoudig, waardoor het avontuur van de Nederlander eindigt. Djokovic speelt nu in de kwartfinale tegen Jannik Sinner, die in vier sets te sterk was voor Carlos Alcaraz.

Van Rijthoven kende een prachtig grasseizoen. In aanloop naar Wimbledon won hij het grastoernooi van Rosmalen en ook Wimbledon maakte de Nederlander een uitstekende indruk.