Verstappen domineert vrije trainingen Canada, gridstraf Leclerc

Max Verstappen is uitermate lekker begonnen aan het weekeinde van de Grand Prix van Canada. Op het semi-stratencircuit van Montreal noteerde de Nederlander op de vrijdagavond (Nederlandse tijd) twee keer de snelste tijd in de vrije trainingen.

Verstappen klonk in training één niet echt tevreden met zijn Red Bull, maar het tempo zat er toch lekker in: alleen Ferrari-coureur Carlos Sainz bleef binnen een kwart seconde van de Nederlander, terwijl Fernando Alonso op 0,373 seconden keurig de derde tijd noteerde, voor Verstappen's teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-rijder Charles Leclerc.

In de tweede training zat het allemaal wat dichter bij elkaar, maar toch was Verstappen wederom de snelste: de wereldkampioen had Leclerc nu slechts 0,081 seconden achter zich staan. Sainz noteerde de derde tijd, Sebastian Vettel en wederom Alonso stonden keurig in de top-5 en Perez viel met een elfde tijd op een seconde van zijn teamgenoot wat tegen.

De uitslagen van de vrije trainingen zijn hier te vinden. De derde training begint zaterdag om 19.00 uur, om 22.00 uur is het dan tijd voor de kwalificatie. In die kwalificatie moet Leclerc overigens proberen de schade te beperken: de Monegask heeft een gridstraf van tien plekken aan de broek gekregen vanwege een nieuw motoronderdeel dat nodig was na zijn geplofte motor in Baku afgelopen week.