BMX-ster Smulders pakt podiumplek op eigen Papendal

Op Papendal is de derde World Cup van het internationale BMX-seizoen afgewerkt. Er waren uiteraard veel Nederlanders van de partij op het nationale trainingscentrum nabij Arnhem, waar de fans in grote getalen op kwamen draven om in het mooie weer van de Nederlandse favorieten te genieten.

Vrouwen
Laura Smulders kende een wat moeilijke start, maar werkte zich toch snel naar de tweede plek. De leiding was in handen van de Zwitserse Zoë Claessens en de Europees kampioene zette een dijk van een race neer, waarin ze Smulders achter zich hield: Claessens pakte de winst, Laura Smulders werd tweede, voor de Amerikaanse Felicia Stancil. Judy Baauw finishte achter de Australische Lauren Reynolds als vijfde, voor Camille Maire (FRA), Merel Smulders en Manon Veenstra.

Mannen
Geen Nederlanders, wel vijf Fransen in de finale en niet verrassend kwam er dan ook een Franse winnaar uit de bus rollen: Sylvain André was de beste, voor landgenoot Jeremy Rencurel. De Australiër Izaac Kennedy completeerde het podium, voor Carlors Ramirez Yepes. Jay Schippers en Justin Kimmann sneuvelden in de halve finales, Dave van der Burg en Mitchel Schotman gingen er in de kwartfinales uit.