NASCAR: Logano wint na stevige duw in slotronde

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, niet geheel ongepast: het was de throwbackrace op Darlington, de race waarin coureurs rijden met auto's die in andere kleuren gespoten zijn, op allerlei manieren wijzend naar het verleden.

Met Joey Logano en Kyle Larson op de eerste rij en Christopher Bell en Martin Truex op rij twee ging de race van start, al snel even verstoord door een spin van Brad Keselowski. Kyle Larson ging halverwege de stage in de rondte na een duel met Kyle Busch, die overigens elk moment af kon haken in verband met de mogelijke geboorte van zijn kind.

Logano deed het verder uitstekend en won de eerste stage, alleen Ross Chastain bleef een beetje in de buurt. Met Logano en Kyle Busch voorop konden we beginnen aan stage twee, maar laatstgenoemde kon in de slotfase afhaken: Keselowski schoof met een probleem de muur in, Busch kon hem niet ontwijken en reed zichzelf een kapot linkervoorwiel, einde race en hij kon op naar de mogelijke bevalling.

Chastain pakte de leiding in de stage en won die ook, voor Truex en Logano, waarna het slotstuk kon beginnen met Denny Hamlin en Chastain op kop. Dat duurde dan weer niet lang, want na nog geen halve ronde schoof Chastain in duel met Hamlin stevig de muur in, waardoor zijn race voorbij was en de volgende caution alweer een feit was.

Een stevig geplofte motor van Alex Bowman zorgde voor een nieuwe caution, maar kort na de herstart ging het weer fout: Truex raakte de controle kwijt en spinde, waarna Cole Custer hem raakte en Kurt Busch en Bubba Wallace hard de muur in schoven. Met Logano en nu William Byron voorop werd het groen weer gezwaaid voor nog 26 ronden racen.

Byron pakte de leiding en sloeg een gaatje, maar in de slotfase kwam Logano terug en opende hij de aanval. Met twee ronden te gaan deed hij dat op typische wijze: hij ramde Byron bijna de muur in en kon er simpelweg voorbij, op weg naar de winst - en later dit jaar een stevige tik van Byron, die komt er sowieso aan. Tyler Reddick werd nog tweede, Byron finishte zelfs buiten de top-10.