Russell: "Last van mijn borst en rug door porpoising"

Het leek een kwestie van tijd voordat de coureurs klaagden over fysieke ongemakken door het stuiteren van de nieuwe generatie F1-bolides. George Russell liet weten dat hij kampte met pijnklachten in zijn borst en rug. De W13 had duidelijk last van heftige porpoising tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna.

"Dit weekend was het stuiteren van de wagen het ergste dat we tot nu toe hebben ervaren. Ik heb voor het eerst echt last van mijn rug en borst door het extreme porpoising. Ik hoop dat we een oplossing vinden, want deze situatie is onhoudbaar", klaagde Russell.

De Mercedes-coureur eindigde op een keurige vierde plaats, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton buiten de punten finishte op een dertiende plek. Russell liet weten dat hij zijn W13 dit weekend prima naar zijn hand kon zetten: "Wanneer de wagen en de banden in de juiste window zitten voelt hij erg goed om mee te rijden, afgezien van het stuiteren. Helaas kon ik tijdens de race niet veel uithalen. Het is erg moeilijk in te halen tijdens dit soort omstandigheden waarbij er maar één droge lijn is".

Russell: "Last van mijn borst en rug door porpoising" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Russell: "Last van mijn borst en rug door porpoising" (Getty Images / Red Bull Content Pool)