Loekasjenko: we hebben Wit-Russen in Oekraïne 'bevrijd' met speciale operatie

De Wit-Russische dictator Alexander Loekasjenko geeft toe dat zijn land een operatie heeft uitgevoerd in Oekraïne. Het persbureau Belta citeerde hem dat hij aangaf dat het een 'speciale operatie' was die Wit-Rusland moest uitvoeren om vrachtwagenchauffeurs uit Oekraïne te halen.

"We moesten dat doen toen deze schurken onze mensen daar begonnen op te sluiten, voornamelijk chauffeurs... die daar op dat moment toevallig waren." Hij heeft Oekraïne gewaarschuwd dat Wit-Rusland gedwongen zou worden een bevrijdingsoperatie uit te voeren. "We hebben zo'n speciale operatie uitgevoerd en al onze mensen bevrijd."

Wit-Rusland is een trouwe bondgenoot van Rusland, maar zegt in de Russisch-Oekraïense oorlog zich neutraal te willen opstellen. Wel maken Russische troepen in de aanval op Oekraïne gebruik van het grondgebied van Wit-Rusland. Loekasjenko eiste vandaag ook een plek op aan de onderhandelingstafel van Oekraïne en Rusland. De vrede kan volgens hem straks niet achter zijn rug om worden gesloten.