FreestyleskiŰrs en snowboarden sluiten World Cup-seizoen af met slopestyle

In het Zwitserse Silvaplana is ook in de laatste van de grote olympische sporten het World Cup-seizoen afgesloten: zowel in het freestyleskiën als het snowboarden stond in het fraaie Zwitserse oord nog een slopestylewedstrijd op het programma.

Snowboard, mannen
Marcus Klevelenad uit Noorwegen noteerde in de tweede en laatste run een uitstekende score van 91,60 punten en dat leverde hem de winst op. Landgenoot Mons Roisland bleef met 90,20 punten steken op plek twee, de jonge Australiër Valentin Guseli completeerde met 89,40 punten het podium. Casper Wolf werd 37e, Niek van der Velden startte niet en de eindzege in het World Cup-klassement - waarin Van der Velden achtste werd - was voor de Nieuw-Zeelander Tiarn Collins.

Snowboard, vrouwen
Anna Gasser sloot het seizoen op indrukwekkende wijze af: in haar tweede finalerun was ze met 95,40 punten met afstand de beste. Plek twee was met 90,20 punten voor de Canadese Laurie Blouin, terwijl 87,20 voor Kokomo Murase uit Japan genoeg was om plek drie én de eindzege in de World Cup te pakken - voor Melissa Peperkamp was er een elfde plek, in het eindklassement werd ze vijfde.

Freestyleskiën, mannen
Nog eens Noors succes, want op de ski's was Birk Ruud de beste met zijn 94,50 punten in de eerste run. De Amerikaan Mac Forehand kwam tot 91,75 punten en de tweede plek, terwijl Andri Ragettli uit Zwitserland zich met 90,00 punten verzekerde van plek drie en de eindwinst in de World Cup.

Freestyleskiën, vrouwen
Niet bepaald voor het eerst was Kelly Sildaru weer eens de beste: de jongedame uit Estland sprong en gleed 88,25 punten bij elkaar, goed voor de dag- en eindwinst. Tess Ledeux uit Frankrijk pakte met 80,50 punten de tweede plek, voor de 79,25 van de Noorse Johanne Killi.