Vierde winnaar in vier races in NASCAR Cup Series

Voor de raceliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want op de Phoenix Raceway werd de vierde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden. Dat leverde alweer de vierde winnaar van het seizoen op na een prima race.

De race begon met Ryan Blaney op poleposition en Denny Hamlin naast hem op de eerste rij, William Byron en Christopher Bell vertrokken vanaf de tweede startrij. Tijdens de competition caution in de eerste stage reden zowel Blaney als Hamlin te snel in de pitstraat, waardoor de voorste twee mannen achteraan aan moesten sluiten.

Stage één verliep verder redelijk rustig, Byron pakte de stagewinst, voor Chase Briscoe en Chase Elliott. Met Blaney en Kyle Busch voorop begon de tweede stage, waarin eigenlijk weinig gebeurde: Blaney reed continu op kop en won de stage, met alleen Elliott die een beetje in de buurt wist te blijven.

Met Elliott en Tyler Reddick voorop, gevolgd door Kevin Harvick, Kyle Larson en Blaney, begonnen de laatste bijna 120 ronden. Een kleine dertig ronden later klapte Martin Truex met pech de muur in, wat gelijk een ronde pitstops ontketende: Elliott kwam daar als beste uit, voor Briscoe en Ross Chastain - Blaney verloor flink.

Briscoe pakte al snel de leiding en had met Elliott vlak achter zich de touwtjes in handen, tot Erik Jones met minder dan dertig ronden te gaan crashte en de boel weer werd geneutraliseerd. Bij de herstart moest Briscoe knokken tegen Chastain en Harvick, maar met twintig ronden te gaan was het toch Briscoe die de leiding pakte.

Elliott kwam met dik tien ronden te gaan stil te vallen en zorgde voor een caution, waarna Reddick en Briscoe bij de herstart voorop reden. Met inmiddels nog drie ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid, waarbij Briscoe weer de leiding pakte. Hij won nog nooit een race, net als de achter hem rijdende Chastain en Reddick, die hem niet konden volgen.

Briscoe kwam niet meer in de problemen en pakte zijn allereerste zege in de Cup Series, voor Chastain en Reddick en met Blaney op de vierde plek. Plek zes was voor Kevin Harvick, zijn achttiende opeenvolgende top-10-klassering in Phoenix - een evenaring van het recordaantal opeenvolgende top-10-klasseringen op één baan.