Geflopte World Cup slopestyle levert Zwitsers 1-2-3'tje op

De World Cup freestyleskiën, in elk geval op de slopestyle, is dit weekeinde neergestreken in Georgië. In skioord Bakuriani, waar komend seizoen het WK gehouden wordt, was het deelnemersveld echter niet heel fantastisch: tien mannen, waaronder twee Georgische wildcardskiërs, en vier vrouwen.

Mannen
Met Andri Ragettli kende de wedstrijd in elk geval wel een serieuze winnaar. De Zwitserse X-Games-kampioen van vorig jaar scoorde in de eerste run 73,75 punten, niet al te geweldig, en met twee geflopte runs verbeterde hij dat niet. Op het aparte parcours, waar de kickers als eerste kwamen en de rails pas daarna, completeerden de Zwitserse broers Colin en Thierry Wili met 64,11 en 64,06 punten het podium.

Vrouwen
Megan Oldham vormde een kwart van het deelnemersveld en met 75,41 punten in de eerste van drie finaleruns was haar zege binnen: Sarah Höfflin uit Zwitserland, die haar olympische titel in Beijing niet met succes wist te verdedigen, pakte met 72,38 punten de tweede plek, voor de Duitse Alia Delia Eichinger (67,00). De 15-jarige Duitse World Cup-debutante Muriel Mohr was er ook bij en werd vierde en laatste.