Nieuw megacontract voor Verstappen bij Red Bull Racing

Max Verstappen heeft zijn tot eind volgend jaar lopende contract bij Red Bull Racing verlengd tot en met 2028. Met zijn vernieuwde contract zou de Nederlander tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar gaan verdienen bij het team waar hij vorig jaar wereldkampioen werd.

Na het behalen van die wereldtitel eind vorig seizoen liet Verstappen via de boardradio al de wens horen nog lang bij Red Bull Racing te blijven rijden. Gedurende de wintermaanden is er door de beide partijen onderhandeld met als resultaat dit recordcontract dat Max de bestbetaalde Nederlandse sporter maakt.

In 2015 debuteerde Verstappen onder de vleugels van Red Bull in de Formule 1. Bij zusterteam Toro Rosso maakte de getalenteerde coureur op zeventienjarige leeftijd zijn eerste F1-kilometers en in 2016 maakte hij de overstap naar Red Bull Racing. Die stap omhoog bekroonde hij direct met zijn eerste grand prix overwinning op het circuit van Barcelona. Eind 2021 beleefde de samenwerking een voorlopig hoogtepunt met het binnenhalen van de wereldtitel Formule 1 in Abu Dhabi.