Chaotische NASCAR-race levert zege op voor kampioen Larson

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want op de AutoClub Speedway van Fontana werd de tweede reguliere race verreden van het seizoen in de NASCAR Cup Series, wat tot het einde strijd opleverde.

De race begon met Austin Cindric voor het eerst op poleposition en Erik Jones naast hem, Kyle Busch en Denny Hamlin vormden de tweede rij. Tyler Reddick nam de touwtjes vroeg in handen, maar de eerste caution kwam ook al snel: Kyle Busch ging in de rondte. Chase Elliott reed goed voorin mee, maar ook hij ging in de rondte.

De eerste stage verliep verder relatief ordentelijk en werd gewonnen door Reddick, voor Jones, William Byron en Chase Briscoe. In de tweede stage zorgde een schuiver van Christopher Bell voor een caution en ook Keselowski maakte een flinke schuiver, maar uiteindelijk was het Reddick die ook de tweede stage won, wederom voor Jones.

Met Reddick en Jones kon de derde en laatste stage beginnen, maar dat ging niet lang goed voor de leider: hij kreeg een lekke band en werd daarna ook nog eens geraakt door Byron. Kort nadat de caution voorbij was kwam de volgende alweer om de hoek kijken: Brad Keselowski werd in het middenveld aangetikt door Bubba Wallace en spinde.

Ondertussen kwam Joey Logano naar de leiding en met hem en Kyle Larson voorop konden we door met nog 35 ronden te gaan. Ook nu duurde het weer niet lang, want Ross Chastain kwam in de problemen en veroorzaakte een caution, wat de leiding in handen bracht bij Briscoe, die niet naar binnen was gekomen voor een pitstop.

Elliott was ondertussen weer terug aan het front en reed samen met Larson rap langs Briscoe. De twee vochten behoorlijk stevig, waarbij Elliott even tegen de muur gedrukt werd en Logano zich ook kwam melden. Het was bepaald niet de dag van Elliott, want nadat hij Larson en Logano niet kon volgen spinde hij ook nog eens.

Met inmiddels nog zes ronden te rijden en Larson met Daniel Suarez voorop werd het groen weer gezwaaid, maar Austin Dillon was degene die uit het niks de bedreiging voor Larson vormde. De twee vochten nog een onverwacht mooi duel uit en dat werd wel 'gewoon' gewonnen door Larson, voor Dillon, Jones, Suarez en Logano.