Van de Zandschulp door naar derde ronde op Australian Open na opgave tegenstander

Botic van de Zandschulp heeft bij de Australian Open de derde ronde bereikt. Dat gebeurde nadat zijn tegenstander Richard Gasquet in de derde set moest opgeven met een blessure.

Gasquet had de beste start in de partij tegen Van de Zandschulp. Hij brak direct de service van de Nederlander en gaf die break voorsprong niet meer weg, al kreeg Van de Zandschulp meermaals kansen op de servicegame van de Fransman.

In de tweede set was Van de Zandschulp duidelijk de betere en binnen 25 minuten had de 26-jarige Nederlandse tennisser de tweede set te pakken met 6-0, al profiteerde hij ervan dat Gasquet steeds minder bewoog op de baan. In de derde set liep Van de Zandschulp makkelijk uit naar een 4-0 voorsprong, waarna Gasquet met een blessure moest opgeven.

Met het bereiken van de derde ronde is Van de Zandschulp de eerste Nederlandse tennisser in de derde ronde van de Australian Open sinds Robin Haase in 2011. In de derde ronde treft Van de Zandschulp opnieuw Daniil Medvedev.

Vorig seizoen speelde Van de Zandschulp in de kwartfinales van de US Open nog tegen Medvedev. De Rus won in zijn tweede ronde van Nick Kyrgios met 7-6 (1), 6-4, 4-6, 6-2.