Norland is een mix tussen Rimworld en Crusader Kings

Norland is een nieuwe pc-game in ontwikkeling bij gamestudio Long Jaunt en wordt door de ontwikkelaar zelf beschreven als een 'medieval kingdom sim'. Long Jaunt geeft aan zijn inspiratie te hebben gehaald uit RimWorld, Crusader Kings en Caesar.

City-building games focussen doorgaans op de bredere activiteiten van stadsmanagement, maar met Norland wordt geprobeerd om het iets persoonlijker te maken. Je hebt de controle over een edele familie die verantwoordelijk is voor het bestrijden van criminaliteit, religieuze opstanden en sociale gelaagdheid. Iedere inwoner van je stad, van simpele boertjes tot slaven, soldaten en criminelen hebben allemaal een eigen gedrag, gebaseerd op hun individuele persoonlijkheid en status.

Terwijl je inwoners zich bezighouden met hun dagelijkse activiteiten, ben je als speler bezig met zaken als legers soldaten trainen, de onderdelen van je stad upgraden en de globale map in de gaten houden om je macht langzaam maar zeker uit te breiden. Je kunt kiezen om te strijden met naastgelegen koninkrijken of juist samen te werken.

Norland moet in de herfst van dit jaar uitkomen. Bekijk hieronder de trailer.